SUA va aloca mai mulţi bani pentru realizarea mai multor proiecte din Republica Moldova

Bani
Bani (ChinaFotoPress / Getty Images)

SUA va aloca mai mulţi bani pentru realizarea mai multor proiecte din Republica Moldova. Potrivit "Infotag", cu referire la Biroul de comunicare şi relaţii cu presa, guvernul a introdus, marţi, amendamente la trei acorduri moldo-americane care prevăd majorarea sumelor stabilite anterior. Potrivit comunicatului, este vorba despre Acordul pentru creşterea economică, semnat la 6 iulie 2010, Acordul de susţinere a autorităţilor publice locale, semnat la 17 septembrie 2010, şi Programul de consolidare a instituţiilor statului de drept, semnat la 22 iulie 2011.

Modificările propuse vizează alocarea adiţională a peste 5 milioane de dolari pentru realizarea unor proiecte în vederea creării unui mediu de afaceri favorabil şi sporirea productivităţii sectorului privat, inclusiv pentru susţinerea întreprinderilor mici.

După alocarea acestor mijloace financiare, suma totală a asistenţei în cadrul Acordului pentru creştere economică va constitui 32,7 milioane de dolari.

Cel de-al doilea amendament vizează suplimentarea sumei alocate pentru realizarea Proiectului de susţinere a autorităţilor locale cu aproape 2,4 milioane de dolari. Astfel, suma totală a Acordului va constitui 11,9 milioane.

"Semnarea amendamentului va consolida procesul de descentralizare şi relaţiile dintre autorităţile publice locale şi oameni, prin promovarea unor proiecte de dezvoltare a localităţilor moldoveneşti", se vorbeşte în comunicat.

Cât despre amendamentul la Acordul privind Programul de consolidare a instituţiilor statului de drept, este prevăzută alocarea a 2,5 milioane de dolari, în scopul creşterii eficienţei şi transparenţei sistemului judecătoresc din Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe