SUA trimite o flotilă de transportoare de gaz natural lichefiat către Europa

(europaliberă.org)

Noi date de transport arată că o „flotilă de transportoare de GNL din SUA” sunt îndreptate către Europa, potrivit Bloomberg.

Din 76 de transportatoare de GNL din S.U.A, 10 nave, care transportă în total 1,6 milioane de metri cubi de combustibil pentru încălzire şi centrale electrice, au declarat că se îndreaptă către destinaţii din Europa, conform datelor de transport maritim adunate de Bloomberg.

Alte 20 de nave care transportă aproximativ 3,3 milioane de metri cubi par să traverseze Oceanul Atlantic şi se află în drum către continent. Aproape o treime din nave vin de la terminalul de export GNL Sabine Pass al Cheniere Energy Inc. din Louisiana, arată datele de transport.

Terminalele de export de GNL din SUA funcţionează la capacitate sau peste capacitate, după ce, duminică au atins fluxuri record. Asia este de obicei principala destinaţie pentru transportoarele de GNL din SUA, dar acest lucru s-a schimbat în această iarnă.

Samantha Dart, analist al Goldman Sachs, a confirmat, de asemenea, într-o notă adresată clienţilor, că transporturile de GNL din SUA către Europa s-au accelerat faţă de Asia.