SUA: Trei ofiţeri de poliţie împuşcaţi mortal în Baton Rouge

Trei ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi mortal duminică şi alţi câţiva au fost răniţi în Baton Rouge, Louisiana, SUA, a declarat primarul oraşului.
Ofiţerii de poliţiei blochează un drum în Baton Rouge, SUA, 17 iulie 2016.
Ofiţerii de poliţiei blochează un drum în Baton Rouge, SUA, 17 iulie 2016. (Captură Foto)

Ofiţerii din Baton Rouge au răspuns la un apel privind o serie de focuri de armă, când au fost prinşi într-o ambuscadă organizată de cel puţin un bărbat înarmat, a declarat pentru NBC News primarul Kip Holden.

Un suspect a fost ucis şi poliţia a verificat scena atacului cu un robot pentru a se asigura că nu există explozibili ascunşi, a precizat L’Jean Mckneely, purtător de cuvânt al poliţiei din Baton Rouge.

Poliţia americană a declarat autorităţilor că este în căutarea mai multor suspecţi şi că publicul ar trebui să fie atent şi să raporteze dacă văd persoane îmbrăcate în negru şi înarmate cu pistoale.

Un purtător de cuvânt al biroului şerifului din East Baton Rouge a declarat că poliţia şi adjuncţii şerifului au fost implicaţi în incidentul armat, care a avut loc duminică la ora locală 9:00 a.m. (1400 GMT).

“Mai mulţi ofiţeri din ambele agenţii au fost răniţi şi transportaţi la spitalele locale”, a declarat el.

Scena atacului a fost izolată şi rezidenţii au fost avertizaţi de poliţie să evite zona, situată la 1,6 km de sediul Departamentului de Poliţie din Baton Rouge, unde zeci de manifestanţi au fost arestaţi la începutul acestei luni.

Nu a fost imediat clar dacă există o legătură între incidentul armat de duminică şi tulburările recente provocate de uciderea unor bărbaţi de culoare de către poliţie în Baton Rouge şi Minnesota.

Un val de proteste împotriva violenţei poliţiei în Baton Rouge şi alte oraşe a izbucnit după ce Alton Sterling, un bărbat afro-american de 37 de ani şi tată a cinci copii, a fost împuşcat mortal de către păzitorii legii în 5 iulie.

La un miting din Dallas, unde manifestanţii protestau împotriva uciderii lui Sterling şi împotriva unui incident similar din Minnesota, un bărbat înarmat a deschis focul asupra mai multor ofiţeri de poliţie albi, ucigând cinci dintre ei.

Mişcarea pentru drepturile civile “The Black Lives Matter” a cerut ca poliţia să nu mai creeze profiluri pe criterii rasiale, aducând această chestiune în atenţia naţională înaintea alegerilor prezidenţiale americane din 8 noiembrie.

Departamentul Justiţiei, care a deschis o anchetă federală în cazul morţii lui Sterling, a refuzat să comenteze atacul de duminică.