Patru ofiţeri împuşcaţi mortal de lunetişti în timpul unui protest în Texas

Mai mulţi ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi şi cel puţin patru dintre ei au fost ucişi joi noaptea de către “lunetişti” în timpul unui protest în Dallas, Texas, a anunţat Departamentul de Poliţie din Dallas.
Ofiţeri ai poliţiei din Dallas ocupă poziţii după ce s-a tras asupra lor în timpul unui protest in Dallas, SUA, 7 iulie 2016.
Ofiţeri ai poliţiei din Dallas ocupă poziţii după ce s-a tras asupra lor în timpul unui protest in Dallas, SUA, 7 iulie 2016. (Captură Foto)

UPDATE: Poliţia din Dallas continuă să schimbe focuri de armă cu un bărbat înarmat la câteva ore după uciderea celor patru ofiţeri de poliţie, conform NBC 5.

Suspectul nu cooperează şi a declarat negociatorilor că “va răni şi ucide mai mulţi”, făcând aluzie la potenţiale dispozitive explozibile plantate în zonă, a precizat şefului poliţiei din Dallas, David O. Brown.

O echipă de genişti a investigat cel puţin un pachet suspect găsit în zona de desfăşurare a protestului.

* * *

Oficialii Poliţiei din Dallas au declarat că cel puţin 11 ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi . Cel puţin doi dintre ofiţerii decedaţi făceau parte din Departamentul Poliţiei din Dallas. Un ofiţer decedat făcea partea din agenţia Dallas Area Rapid Transit.

Cel puţin alţi opt ofiţeri au răniţi.

Un mesaj din partea şefului poliţiei din Dallas, David O. Brown, a susţinut că ofiţerii au fost împuşcaţi de doi lunetişti aflaţi în poziţii la înalţime în apropierea zonei de protest.

Trei suspecţi au fost arestaţi, potrivit poliţiei din Dallas într-un comunicat postat pe Twitter, conform B1.

Departamentul Poliţiei din Dallas a postat pe Twitter imaginea unui bărbat care purta o cămaşă în stil camuflaj şi purtând ceea ce părea să fie o puşcă, indicând că bărbatul respectiv ar fi unul dintre cei doi suspecţi.

Într-un material video care a fost postat pe reţelele sociale, ofiţerii de poliţie pot fi văzut ascunzându-se în spatele unor autovehicule într-un colţ de stradă după ce au fost trase focurile de armă în timpul protestului.

În această săptămână au avut loc mai multe proteste pe cuprinsul Statelor Unite după ce poliţia americană a împuşcat bărbaţi de culoare în Baton Rouge din Louisiana şi Falcon Heights în Minnesota. Ambele incidente au declarat un val puternic de critici şi nemulţumiri din partea liderilor pentru drepturile civile şi a oficialilor aleşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe