SUA speră că Rusia îşi va schimba, după alegeri, poziţia privind Siria

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Victoria Nuland (MASSOUD HOSSAINI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.03.2012

Statele Unite speră că Rusia îşi va intensifica eforturile pentru a contribui la rezolvarea actualei crize politice şi umanitare din Siria, după încheierea alegerilor prezidenţiale, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

"Ne aşteptăm ca acest lucru să se întâmple aproape imediat în partea rusă, iar speranţa noastră este că acum, după ce s-au terminat aceste alegeri (prezidenţialele din Rusia - n.r.), ni se vor alătura în a face mai mult pentru ajutarea persoanelor din Homs şi a populaţiei din întreaga Sirie, care suferă din cauza regimului", a spus Nuland.

Washingtonul a criticat în repetate rânduri lipsa de cooperare a Rusiei cu comunitatea internaţională în tentativele de a opri violenţele din Siria.

Potrivit ONU, peste 7.500 de persoane şi-au pierdut viaţa în revoltele înăbuşite violent de forţele guvernamentale.

Rusia şi China au blocat de două ori rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU vizând Siria, explicând că acestea ar putea duce la o operaţiune militară după scenariul celei din Libia. Ambele ţări au susţinut, însă, apelurile pentru permiterea ajutorului umanitar în zonele cele mai grav afectate.

Washingtonul insistă că Moscova ar putea fi cheia pentru rezolvarea crizei siriene, din cauza influenţei pe care o are asupra autorităţilor de la Damasc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor