SUA si Coreea de Sud denunta regimul din Coreea de Nord (video)

Comandantul fortelor armate SUA-Coreea si ministrul unificarii din Coreea de Sud au declarat ca Sudul este pregatit sa respinga orice agresiune din partea Coreei de Nord.
Epoch Times România
27.05.2011

Comandantul fortelor armate SUA-Coreea si ministrul unificarii din Coreea de Sud au declarat ca Sudul este pregatit sa respinga orice agresiune din partea Coreei de Nord.

Tensiunile din peninsula coreeana au ramas crescute dupa o serie de atacuri ale Coreei de Nord asupra Sudului.

Generalul Walter Sharp a vorbit la o ceremonie de Zi Memoriala in Seoul si a adresat amenintarea din partea Coreei de Nord.

[Generalul Walter Sharp, Comandantul fortelor armate SUA-Coreea]:

"Amenintarea din partea Coreei de Nord inca exista. Regimul Kim continua sa provoace aceasta natiune pasnica si incearca sa forteze concesiuni. Ei isi ataca vecinii; ei continua sa dezvolte tehnologie de rachete balistice."

Generalul Sharp a declarat ca atat SUA cat si Coreea de Sud sunt pregatiti pentru orice poate face Nordul comunist.

[Generalul Walter Sharp, Comandantul fortelor armate SUA-Coreea]:

"Din aceste motive, alianta dintre Republica Coreea si SUA ramane pregatita pentru a contracara si a infrange orice agresiune dni partea Nordului, iar daca Nordul nu este intimidat, atunci vom lupta si vom invinge. Continuam sa facem apel la Coreea de Nord pentru a-si schimba modul de lucru si a se alatura comunitatii internationale ca o natiune responsabila."

Ministrul unificarii din Coreea de Sud a denuntat de asemenea tara singuratica la un forum pe drepturile omului in Seoul.

[Hyun In-taek, Ministrul unificarii din Coreea de Sud]:

"Dragostea (regimului din Coreea de Nord) este pentru arme nucleare. Dragostea lor sau fericirea poporului poate fi ilustrata in blocarea si izolarea regimului."

Tensiunile din peninsula coreeana raman ridicate dupa ce Coreea de Nord a torpilat o nava de razboi sud coreeana in martie anul trecut, omorand 46 de marinari. Bombardarea insulei sud coreene Yeonpyeong in noiembrie anul trecut a omorat patru persoane, incluzand doi civili.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor