SUA omagiază activitatea jurnalistei asasinate Anna Politkovskaia

Epoch Times România
07.10.2011

Statele Unite omagiază activitatea jurnalistei ruse Anna Politkovskaia, asasinată în 2006, şi cer Moscovei să-i judece pe toţi cei vinovaţi de moartea ei, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

"7 octombrie marchează cinci ani de la asasinarea jurnalistei ruse Anna Politkovskaia. Materialele ei despre războiul din Caucazul de Nord au prezentat încălcările drepturilor omului şi suferinţele victimelor din acest conflict. Onorăm moştenirea lăsată de Anna, o jurnalistă curajoasă", a spus Victoria Nuland.

"Salutăm recenta arestare a unor suspecţi, dar nu se va face dreptate decât după ce toţi cei implicaţi în asasinat vor fi identificaţi şi judecaţi", a subliniat ea.

Jurnalista a fost împuşcată mortal în blocul în care locuia, la 7 octombrie 2006. Anchetatorii spun că a fost ucisă din cauza activităţii sale jurnalistice.

Presupusul ucigaş a fost arestat în Cecenia în mai. În august, poliţia l-a arestat şi pe un fost colonel, care ar fi organizat asasinatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor