SUA: Atac armat la o publicaţie din Maryland. Cinci morţi şi câţiva răniţi

În cadrul unui nou incident armat, cinci persoane au fost împuşcate mortal la sediul publicaţiei The Capital Gazette din statul american Maryland, în apropierea Washington-ului. Poliţia a arestat un suspect în legătură cu atacul.

Cinci persoane au fost ucise şi altele două au fost rănite într-un atac armat care a avut loc joi la sediul publicaţiei The Capital Gazette din oraşul Annapolis, statul american Maryland.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că un bărbat, cu vârsta de peste 30 de ani, înarmat cu o armă cu ţeavă lungă - un fel de puşcă - a fost dus în custodia autorităţilor, potrivit Deutsche Welle.

Şeful poliţiei districtului Anne Arundel, William Krampf, a adăugat că suspectul a folosit fumigene când a pătruns în clădire şi ulterior, poliţia a recuperat un dispozitiv explozibil amplasat la sediul ziarului.

Publicaţia Capital Gazette i-a identificat pe toţi cei cinci angajaţi care au fost ucişi în atac.

Autorităţile districtului Anne Arundel au susţinut pe moment că nu cunosc motivul atacului.

Poliţia a declarat că investighează ameninţări făcute la adresa publicaţiei pe reţelele sociale. “Au fost ameninţări generale la adresa ziarului. Au indicat violenţă”, a precizat Krampf.

The Capital Gazette a scris pe Twitter că suspectul este Jarrod Warren Ramos, în vârstă de 38 de ani, un localnic care a intentat un proces de defăimare împotriva ziarului şi a unui editor în 2012.

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat condoleanţele pe Twitter. “Gândurile şi rugăciunile mele sunt alături de victime şi familiilor lor”.

The Capital Gazette este unul dintre cele mai vechi ziare din SUA şi este deţinut de Baltimore Sun Media Group.

Tragedia din Maryland are loc la câteva luni după ce un tânăr de 17 ani a deschis focul în 18 mai la Liceul din Santa Fe, statul american Texas, omorând zece persoane, inclusiv liceeni.

De asemenea, cel puţin trei persoane au fost rănite, la începutul lunii aprilie, când o femeie a deschis focul la sediul Youtube din California, SUA, înainte să se sinucidă, aparent, cu aceeaşi armă, a afirmat poliţia.

În 9 martie, un fost soldat american a luat ostatici şi a deschis focul într-un centru pentru veterani unde fusese tratat pentru sindrom de stres post-traumatic. După o situaţie tensionată de o zi, poliţia i-a găsit morţi atât pe fostul soldat, cât şi trei ostatici.

În plus, în luna februarie, un tânăr înarmat a făcut un adevărat măcel într-un liceu din Florida, ucigând cel puţin 17 persoane şi rănind multe altele. Tragedia respectivă a avut loc la câteva luni după masacrul comis în Las Vegas la 1 octombrie 2017, când Stephen Paddock a deschis focul asupra unei mulţimi de oameni care participau la un concert. Atacul a fost lansat din apartamentul său de la etajul 32 al Mandalay Bay Resort and Casino, fiind ucise aproximativ 60 de persoane şi rănite alte câteva sute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe