Studenţii vor gratuitate la transportul în comun, în perioada alegerilor parlamentare

Tineri români pe stradă. (Epoch Times România)
Ana Petrescu
28.11.2012

Studenţii solicită gratuitate pe mijloacele de transport în comun, în intervalul 7-10 decembrie, pentru a se putea deplasa în localităţile de domiciliu pentru a putea vota. Aceştia cer şi o zi liberă în prima zi după alegeri, informează Realitatea TV.

Într-un comunicat de presă, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, arată că studenţii, care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu, nu vor putea vota acolo unde studiază, deşi au viză de flotant.

Reprezentanţii alianţei studenţeşti au precizat că prevederile legii electorale "îngrădesc posibilitatea de exercitare a dreptului de vot pentru sute de mii de studenţi români care studiază în altă localitate sau au venit la studii din altă ţară".

Ei susţin că, în condiţiile în care Guvernul nu aprobă măsurile propuse, studenţii "vor fi nevoiţi să facă eforturi financiare considerabile" pentru a se putea duce în localităţile de domiciliu şi a-şi exercita dreptul la vot.

"Efectele legii electorale asupra participării tinerilor la vot sunt o ruşine pentru democraţia românească şi un dezastru pentru orientarea clasei politice către nevoile pe termen lung ale societăţii. Vom cere modificarea legii, însă acest lucru nu se poate realiza, constituţional, înainte de alegeri. Între timp, este foarte important ca Guvernul să acorde gratuitate pe transportul în comun pentru a se asigura că studenţii au posibilitatea să-şi exercite dreptul la vot", a explicat preşedinte ANOSR, Mihai Dragoş, citat în document.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor