"Strada v-a spus să plecaţi, iar voi vă măriţi pensiile!" - M10 cere anularea pensiilor speciale pentru parlamentari

Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)
Loredana Diacu
16.12.2015

Partidul M10 cere anularea pensiilor speciale pe care parlamentarii şi le-au autoacordat, prin votul dat marţi.

"Votul dat ieri de parlamentari, în propriul beneficiu, arată aceeaşi faţă a unui Parlament lipsit de dragoste faţă de popor şi descalificat în faţa românilor prin corupţie şi incompetenţă. Partidul M10 consideră că senatorii şi deputaţii beneficiază deja de suficiente privilegii: suplimente şi sporuri, maşini personale la dispoziţie.", susţin reprezentanţii partidului condus de Monica Macovei.

În viziunea M10, Parlamentul continuă să îşi apere propriile interese şi să manifeste dispreţ faţă de cetăţeni. "Pensiile nu sunt un privilegiu, ele trebuie să reflecte strict nivelul contribuţiilor făcute în timp.", se precizează în comunicatul postat pe site-ul M10.

Reprezentanţii M10 mai opinează că "ţara are nevoie de parlamentari care să servească interesele cetăţenilor, de aceea Strada a cerut partide noi, oameni integri şi competenţi!"

Reamintim că Plenul Camerei Deputaţilor şi al Senatului a adoptat, marţi, cu 287 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi cinci abţineri, proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, în forma modificată de Comisia de statut. Parlamentarii PNL au lipsit de la vot.

Un parlamentar cu un singur mandat ar urma să primească o pensie de circa 1.550 de lei, cel cu două mandate de 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, în jur de 4.600 de lei. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor