Stolojan: Nu vor avea niciun efect scrisorile trimise de Victor Ponta lui Barroso

Theodor Stolojan
Theodor Stolojan (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Epoch Times România
25.07.2012

Democrat-liberalul Theodor Stolojan a declarat miercuri că Victor Ponta, în loc să îi trimită scrisori lui Jose Manuel Barroso, ar trebui ,,să pună mâna” şi să îndeplinească ,,integral” cele 11 recomandări ale Comisiei Europene.

,,Am înţeles că domnul Ponta a afirmat că vrea să trimită sau a trimis o scrisoare preşedintelui Barroso, Parlamentului European, cu privire la modul în care PDL nu respectă deciziile CCR. În loc să trimită scrisori instituţiilor europene trebuie să pună mâna să aducă la îndeplinire integral cele 11 recomandări făcute de către Comisia Europeană cuprinse în acel raport de monitorizare şi control pentru România”, a spus el.

Europarlamentarul PDL a adăugat că premierul poate să trimită instituţiilor europene câte scrisori „doreşte dânsul” pentru că oricum nu vor avea „niciun efect”. „Aş vrea să vă spun aici că domnul Ponta poate trimite câte scrisori doreşte dânsul. Nu vor avea nici un efect, deoarece instituţiile europene cunosc foarte bine ceea ce s-a întâmplat în România şi dacă vreţi semnalul decisiv care a declanşat acea reacţie formidabilă a instituţiilor europene faţă de acţiunile USL, faţă de acţiunile guvernului Ponta, deci cea mai importantă greşeală făcută de acest guvern a fost încercarea de a modifica prin OUG atribuţiile CCR”, a susţinut democrat-liberalul.

„Nu numai că modificarea prin OUG a regimului unei instituţii fundamentale este interzisă de Constituţie în mod expres dar şi modul în care s-a dorit să se facă acest lucru a fost considerat inacceptabil şi a declanşat acea reacţie virulentă, nu numai a instituţiilor europene, dar şi a unor state membre ale UE”, a completat el.

Stolojan a menţionat că „domnul Ponta poate trimite câte scrisori doreşte dânsul la Barroso, preşedintele Comisiei Europene şi la cine mai doreşte, nimeni nu va putea reface credibilitatea României vis-a-vis de ce scrie în aceste declaraţii ale preşedintelui Barroso”. „Trebuie să înţelegem că această atitudine de ascundere, de distorsionare, de încercare de a muta atenţia pe probleme care nu sunt semnificative nu are succes”, a adăugat pedelistul. Europarlamentarul PDL a precizat că credibilitatea lui Victor Ponta în faţa instituţiilor europene este „compromisă” din cauza faptului că încearcă să ascundă adevărul în legătură cu plagiatul.

„Credibilitatea dânsului în faţa instituţiilor europene, a celorlalte state membre este compromisă exact de acest fapt al încercării de ascundere a unui fapt, plagiatul sub diferite forme pentru că în ţările cu democraţie solidă, cu valori şi cu principii, fapta de a ascunde este mai gravă decât fapta pe care ai comis-o, plagiatul. Asta nu înţelege domnul Ponta”, a conchis Theodor Stolojan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor