Stolojan i-a scris lui Schulz: Suntem îngrijoraţi că vizita dvs. în România poate ajuta campania USL

Theodor Stolojan
Theodor Stolojan (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Epoch Times România
26.10.2012

Liderul delegaţiei române în PPE, Theodor Stolojan, i-a transmis o scrisoare preşedintelui PE Martin Schulz prin îşi exprimă îngrijorarea despre vizita acestuia în România, deoarece aceasta poate fi folosită ”ca atu electoral, în pragul campaniei care începe pe 9 noiembrie”.

”Apropiata Dvs. vizita în România este un eveniment binevenit. Suntem siguri că prezenţa dumneavoatra neutră în România va ajuta la o percepţie mai bună rolului funcţiei democratice a Parlamentului European şi la sporirea colaborării între parlamentele European şi român”, se arată în scrisoarea lui Stolojan.

”Am apreciat la timpul potrivit intervenţiile dvs. hotărâte în apărarea poziţiei României în UE, ca Stat Membru şi promotor al valorilor şi standadelor europene. Tocmai din acest motiv credem că atât înalta poziţie de preşedinte al Parlamentului European, cât şi vizita dumneavoastră în România nu trebuie folosite ca atu electoral, în pragul campaniei care începe pe 9 noiembrie”, mai arată Stolojan.

Acesta îi mai explică preşedintelui PE că faptul că ”suntem îngrijoraţi de posibilitatea că prezenţa dvs. la Târgul Jiu, adică în circumscripţia prim-ministrului Victor Ponta, să fie interpretată ca implicare deschisă în campania electorală şi că efort în favoarea coaliţiei de guvernare USL” şi susţine că ”sunt siguri că interesul lăudabil pe care îl manifestă faţă de staţia de epurare de la Târgul Jiu nu va pune în pericol atitudinea de neimplicare potrivită poziţiei de preşedinte al Parlamentului European”.

De asemenea, Stolojan îi mai aminteşte lui Schulz că ei sunt ”convinşi că acesta va urma bunele practici stabilite înainte de el, în timpul vizitelor lor în Romannia de domnii Buzek şi Poettering, foştii preşedinţi ai Parlamentului European” şi ”sunt convinşi că va proteja înalta funcţie de preşedinte al Parlamentului European şi va face inutile orice speculaţii pe acesta tema”, subliniind că este foarte important ”asta cu atât mai mult cu cât recent, prim-ministrul Ponta a cerut oficial preşedintelui Comisiei Europene garanţii că niciun membru al Comisiei nu se va implica în campania electorală din România”.

”Vă asigurăm că vom urmări cu interes vizita Dvs. şi că vom fi bucuroşi să fim prezenţi la discursul pe care îl veţi rosti în Parlamentul României. Vă asigurăm că noi, membrii delegaţiei României din grupul PPE din Parlamentul European, vom lucra alături de dvs. pentru promovarea unei relaţii mai strânse, mai transparente şi benefice între Uniunea Europeană şi România”, se mai arată în scrisoarea citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor