Ştiri pe scurt: Tenis - Irina Begu învinsă în finala probei de simplu din cadrul turneului ITF de la Medellin (Columbia)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu. (Robert Prezioso / Getty Images)
Epoch Times România
07.04.2014

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de Veronica Cepede Royg (Paraguay/N. 4), cu 6-4, 4-6, 6-4, duminică, în finala probei de simplu din cadrul turneului ITF de la Medellin (Columbia), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari.

* CFR Cluj a terminat la egalitate cu Petrolul Ploieşti, 1-1 (0-0), duminică seara, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, într-un meci din etapa a 26-a a Ligii I de fotbal. Oaspeţii au deschis scorul în repriza secundă, prin Filipe Teixeira (61), într-un moment în care jucau în zece oameni, după eliminarea lui Geraldo Alves (54). CFR a egalat în finalul partidei, prin Florin Costea (83).

* România a încheiat Campionatele Europene de lupte de la Vantaa (Finlanda) cu o singură medalie, bronzul cucerit de Ana Maria Pavăl (cat. 53 kg), în timp ce alţi patru sportivi din lotul de 16 deplasat au ratat medaliile de bronz.

* FC Braşov a învins pe Astra Giurgiu cu scorul de 2-1 (1-0), duminică, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 26-a a Ligii I de fotbal. Andrei Cristea (35) şi Ştefan Grigorie (57) au marcat golurile gazdelor, în timp ce pentru giurgiuveni a înscris Valerică Găman (77).

* CS Universitatea Alba Iulia şi ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe s-au impus în deplasare, duminică, şi s-au calificat în semifinalele Ligii Naţională de baschet feminin, după meciurile cu numărul doi din primul tur al fazei play-off (sferturi). În semifinale, CS Universitatea Alba Iulia va întâlni pe CS Municipal Târgovişte, iar ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe va înfrunta campioana Univ. Goldiş ICIM Arad.

* Sportiva română Dana Berchi a ocupat locul 7 la total în limitele categoriei 53 kg, duminică, la Campionatele Europene de haltere de la Tel Aviv (Israel), cu 169 kg. Turcoaica Asegul Coban a cucerit aurul, cu 195 kg, urmată de Iulia Paratova (Ucraina), 194 kg, şi de bulgăroaica Maia Ivanova, 185 kg. La stilul smuls, victoria a revenit Iuliei Paratova, 88 kg, care le-a devansat în clasament pe franţuzoaica Manon Lorentz, 84 kg, şi pe Maia Ivanova, 83 kg, în timp ce Dana Berchi s-a clasat pe 6, cu 77 kg. La aruncat s-a impus Coban, 116 kg, urmată de Paratova, 106 kg, şi Ivanova, 102 kg. Berchi a încheiat pe locul 7, cu 92 kg.

* Steaua Bucureşti s-a calificat în finala Superligii Naţionale de polo pe apă, duminică, după ce a surclasat pe Sportul Studenţesc cu scorul de 13-4 (2-1, 3-1, 2-2, 6-0), în al doilea meci al semifinalei. Steliştii câştigaseră şi prima partidă, cu scorul de 6-4. În ultimul act al Superligii, Steaua va înfrunta campioana en titre, CSM Digi Oradea, victorioasă în două rânduri în semifinala cu Dinamo: 10-5 şi 15-7.

* Selecţionata României a ratat calificarea la turneul final al Campionatul European de handbal masculin Under-20 din 2014, după ce a fost învinsă de formaţia Israelului cu scorul de 28-25 (17-12), duminică, la Rehovot (Israel), în Grupa a 6-a a preliminariilor.

* Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat Marele Premiu al Bahreinului, etapa a treia a Campionatului Mondial de Formula 1, duminică, pe circuitul Sakhir de lângă Manama. Hamilton, cronometrat în 1 h 39 min 42 sec 743/1000 (medie de 185,476 km/h), a fost urmat în clasamentul final de coechipierul său Nico Rosberg (Germania), la 1 sec 085/1000, şi de mexicanul Sergio Perez (Force India), la 24 sec 067/1000, echipat şi el cu un motor Mercedes.

* Francezul Sébastien Ogier (VW Polo-R) a câştigat, duminică, pentru a patra oară, în cinci participări, Raliul Portugaliei, etapa a patra a Campionatului Mondial de raliuri WRC.

* Italia — Elveţia şi Cehia — Franţa sunt meciurile din semifinalele Grupei Mondiale a competiţiei masculine de tenis pe echipe Cupa Davis. În afara Cehiei (5-0 cu Japonia), deţinătoarea Salatierei de Argint, toate celelalte echipei s-au calificat în semifinale după scoruri la limită. Franţa a dispus cu 3-2 de Germania, Italia a învins Marea Britanie cu 3-2, iar Elveţia a trecut de Kazahstan cu acelaşi scor.

* Rutierul elveţian Fabian Cancellara (Trek) a câştigat, duminică, pentru a treia oară, Turul ciclist al Flandrei, cursă clasică alergată pe distanţa de 259 km între localităţile belgiene Bruges şi Audenarde.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor