Ştiri pe scurt: Simona Halep se menţine pe locul 4 în clasamentul jucătoarelor profesioniste (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (KARIM JAAFAR / AFP / Getty Images)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep se menţine pe locul 4 în clasamentul jucătoarelor profesioniste (WTA), dat publicităţii luni. Sorana Cîrstea este a doua româncă din ierarhie, pe poziţia a 26-a, după ce a urcat un loc faţă de săptămâna trecută. Monica Niculescu a coborât o treaptă şi este acum pe 76, Alexandra Cadanţu a căzut şi ea un loc, fiind pe 81, precum şi Irina Begu se află pe 89, un loc mai jos faţă de săptămâna precedentă.

* Atletele române Claudia Bobocea, Mihaela Nunu, Florina Pierdevară şi Adelina Tanasie au ocupat locul al şaptelea în proba de ştafeta de 4x800 m, cu timpul de 8 min 23 sec 12/100 (season best), duminică, la Campionatele Mondiale de ştafete de la Nassau (Bahamas). Victoria a revenit echipei SUA (Chanelle Price, Geena Lara, Ajee Wilson, Brenda Martinez), 8 min 01 sec 58/100, urmată de Kenya (8:04,28) şi Rusia (8:08,19).

* Tenismanul român Victor Hănescu a coborât trei locuri faţă de săptămâna trecută şi se află pe poziţia a 85-a în clasamentul jucătorilor profesionişti (ATP), dat publicităţii luni. Adrian Ungur este al doilea, pe locul 128, după un salt de patru locuri faţă de săptămâna precedentă, Marius Copil a urcat o poziţie şi se află pe 151, iar Victor Crivoi staţionează pe 228.

* Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a fost desemnată cap de serie nr. 13 în proba masculină de dublu din cadrul turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului. În manşa inaugurală, Tecău şi Rojer vor înfrunta cuplul francez Adrian Mannarino/Benoit Păire.

* Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig (19 ani) a câştiga turneul ITF de la Bol (Croaţia), dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, după ce a dispus în finală de croata Tena Lukas, cu 6-2, 7-5.

* Tenismanul moldovean Maxim Dubarenco a câştigat turneul futures de la Bucureşti, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, etapa a doua a circuitului masculin ITF al României, după ce a dispus în finală, duminică, de Dragoş Dima, cu 5-7, 6-3, 6-1.

* Florin Damian şi Ioana Berbece sunt câştigătorii Crosului Universitar ''Fuga la ştafetă'' de la Iaşi, powered by Intersport şi organizat de Student Sport. Surpriza crosului a fost primul concurent care a ajuns la finiş, Ionuţ Roman, care a trebuit să cedeze medalia de aur lui Florin Damian, deoarece nu respecta condiţia principală a participării, aceea de a fi student, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. Elev în clasa a zecea, Ionuţ a fost recompensat de organizatori cu un premiu special. Podiumul a fost completat de Mihai Lupaşcu, sosit al doilea, şi de Bogdan-Alin Niculi, clasat pe locul al treilea. La fete, Ioana Berbece a trecut prima linia de sosire, urmată de Simona Anastasiu şi de Alexandra Juncu.

* Dinamo Bucureşti a câştigat ultima etapă zonală a Cupei Hagi Danone la fotbal, rezervată copiilor cu vârste între 10 şi 12 ani, legitimaţi la echipe de club, duminică, la Centrul de Fotbal Buftea. Finala disputată de Dinamo şi Dimsoft s-a încheiat cu un scor alb, 0-0, dar dinamoviştii s-au impus la loviturile de departajare. Invitaţi speciali la ceremonia de premiere au fost Ionel Dănciulescu, Iulian Miu şi Florin Gardoş.
* Pilotul timişorean Ionel Paşcotă este liderul clasamentului Campionatului Naţional Open al României la motociclism viteză pe circuit, la clasa SuperSport 600, după prima etapă, organizată în weekend, de la Motorsport Race Management, pe circuitul Pannonia Ring din Ungaria.

* Echipa de hochei pe gheaţă a Rusiei a cucerit al cincilea său titlu, după ce a învins Finlanda cu scorul de 5-2 (1-1, 2-1, 2-0), duminică, în finala Campionatului Mondial de la Minsk. Condusă de starul Aleksandr Ovecikin, Rusia a impresionat la turneul de la Minsk, cu zece victorii din tot atâtea meciuri, printre care şi 4-2 cu Finlanda în primul tur, şi-a confirmat dominaţia mondială, trecându-şi în palmares al patrulea său titlu din 2008 încoace (2008, 2009, 2012, 2014).

* Echipa de fotbal Moghreb Tetouan a devenit campioană a Marocului, pentru a doua oară în istoria sa, şi va juca la Campionatul Mondial al cluburilor, care va fi organizat în luna decembrie de regatul nord-african, anunţă AFP.

* Soţia lui Donald Sterling, Shelly, s-a întâlnit cu Steve Ballmer, fostul patron al gigantului Microsoft, pentru a discuta vânzarea echipei de baschet Los Angeles Clippers, a anunţat duminică presa americană.
* Oraşul polonez Cracovia a renunţat să candideze la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, după refuzul locuitorilor săi, exprimat la un referendum, la care aproape 70% din voturi au fost împotrivă, a anunţat luni municipalitatea, citată de AFP.

* Echipa de fotbal Ujpest a câştigat duminică pentru a 9-a oară Cupa Ungariei, după ce s-a impus în finala cu Diosgyor în urma loviturilor de departajare, la capătul a 120 de minute scorul fiind 1-1. Ujpest a trecut rapid în avantaj, prin autogolul lui Andras Gosztonyi din minutul 6. Diosgyor a egalat în ultimul minut al timpului regulamentar, prin Patrik Bacsa, şi a rămas în inferioritate numerică în minutul 95, când Tamas Kadar a văzut al doilea cartonaş galben. Ujpest a fost mai precisă la loviturile de departajare şi s-a impus cu scorul de 4-3.

* Legenda hocheiului pe gheaţă din Cehia, Jaromir Jagr, a anunţat duminică, la vârstă de 42 de ani, că se retrage din activitatea internaţională după înfrângerea echipei ţării sale în faţa Suediei (0-3), în meciul pentru locul 3 la Campionatul Mondial de la Minsk.

* Sylvain Ripoll, fostul secund al lui Christian Gourcuff, a fost numit duminică în funcţia de antrenor al echipei de fotbal FC Lorient din Ligue 1, a anunţat clubul francez pe site-ul său.

* Formaţia suedeză IK Savehof a cucerit Cupa Challenge la handbal masculin, al treilea trofeu continental ca valoare, duminică, la Partille, după ce a învins formaţia sârbă RK Metaloplastika Şabac cu scorul de 37-26 (18-14).

* Clubul basc SD Eibar a promovat în premieră în elita fotbalului spaniolă (La Liga), duminică, în urma victoriei cu scorul de 1-0 în faţa formaţiei Alaves, pe teren propriu, în etapa a 40-a din liga secundă. SD Eibar, club fondat în 1940, ocupă primul loc în Liga Adelante, cu 67 puncte, şi nu mai poate pierde unul din primele două locuri, care asigură promovarea directă.

* Legia Varşovia, deşi învinsă de Ruch Chorzow cu scorul de 2-1, duminică, pe teren propriu, şi-a asigurat titlul de campioană a Poloniei la fotbal, cu două etape înainte de finalul sezonului.

* "Hala Madrid" strigau suporterii, chiar dacă aveau vocile răguşite după o noapte de petrecere, reveniţi în număr mare în centrul Madridului şi pe stadionul Santiago Bernabeu, duminică seara, pentru a celebra "la Decima", al 10-a trofeu al Real Madridului în Liga Campionilor la fotbal.

* Steaua Roşie Belgrad a cucerit titlul de campioană a Serbiei la fotbal după o pauză de şapte ani, duminică, graţie victoriei cu scorul de 4-2 în faţa formaţiei OFK Belgrad, în etapa a 29-a şi penultima a campionatului. Crvena Zvezda are în total 26 de titluri de campioană, dintre care 19 titluri în campionatul Iugoslaviei, cinci în cel al Serbiei-Muntenegru şi două în Serbia, precedentul fiind în 2002. De atunci, Partizan îşi adjudecase şase titluri consecutive.

* Pentru prima oară din 2006, un pilot american, Ryan Hunter-Reay, a câştigat cea de-a 98-a ediţie a cursei de 500 de mile de la Indianapolis, duminică, în cadrul Campionatului nord-american de automobilism IndyCar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport