Ştiri pe scurt: Petrolul Ploieşti - Gaz Metan Mediaş 2-0 (1-0), în etapa a 27-a a Ligii I de fotbal

(ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.04.2014

Petrolul Ploieşti a învins pe Gaz Metan Mediaş cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 27-a a Ligii I de fotbal. Petrolul s-a impus prin golurile marcate de uruguayanul Juan Angel Albin (36) şi francezul Soni Mustivar (60), aceasta fiind prima victorie a antrenorului Răzvan Lucescu de când a preluat formaţia ploieşteană, după cinci egaluri în toate competiţiile (patru în campionat, unul în cupă).

* Astra Giurgiu a învins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 1-0 (1-0) sâmbătă, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 27-a a Ligii I de fotbal. Unicul gol a fost marcat de Denis Alibec, în minutul 41, din pasa lui Constantin Budescu. Alibec este la a doua reuşită în tricoul Astrei.

* Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu a deblocat salariile jucătorilor şi staff-ului tehnic după cele 6 puncte acumulate în ultimele trei etape, în urma victoriilor cu Dinamo şi Gaz Metan Medial, potrivit unui comunicat dat publicităţii pe site-ul oficial al grupării.

* Gloria Bistriţa a învins pe Olimpia Satu Mare cu scorul de 1-0, sâmbătă, în deplasare, în etapa a 22-a a ligii secunde de fotbal, Seria a II-a, şi a prins in extremis un loc de play-off, în dauna adversarei sale.

* CS Universitatea Craiova a învins pe CS Mioveni cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă, în faţa propriilor spectatori, pe stadionul "Ion Oblemenco", în etapa a 22-a a ligii secunde de fotbal, Seria a II-a, învingătoarea intrând detaşat de pe prima poziţie în play-off.

* Ştiinţa Bacău a trecut de Dinamo Romprest Bucureşti cu scorul de 3-1 (25-27, 25-23, 26-24, 25-19), în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin.

* CVM Tomis Constanţa o conduce pe ACS Volei Municipal Zalău cu 2-0 la general după ce s-a impus, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (25-14, 25-16, 22-25, 22-25, 15-11), în al doilea meci al finalei Diviziei A1 la volei masculin.

* Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a câştigat, sâmbătă, proba de dublu din cadrul turneul ATP de la Casablanca (Maroc), dotat cu premii totale de 426.605 euro, după ce a învins în ultimul act cuplul Tomasz Bednarek (Polonia)/Lukas Dlouhy (Cehia), cu 6-2, 6-2, în doar 57 de minute.

* Sportiva română Andreea Aanei a cucerit trei medalii de bronz la Campionatele Europene de haltere de la Tel Aviv (Israel), sâmbătă, în limitele categoriei 75 kg.

* Sportivii români au cucerit cinci medalii, trei de aur şi două de argint, duminică, în finalele ediţiei a 25-a a Cupei Mondiale Suzuki la gimnastică aerobică, găzduită de Tokyo.

* România a ocupat primul loc în clasamentul pe echipe la Campionatele Balcanice de marş, desfăşurate sâmbătă, la Balcik (Bulgaria), după ce a câştigat două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz în probele individuale. România, cu un total de 42 de puncte, a fost urmată în clasament de Turcia, 30 p, Grecia, 29 p, Serbia, 16 p, Bulgaria, 8 p, Bosnia-Herţegovina, 0 p.

* Sportivul român Eduard Carol Novak a cucerit medalia de bronz, vineri, la Campionatele Mondiale de paraciclism de la Aguacalientes (Mexic), în proba de 4 km urmărire (categoria C4), în care deţinea recordul mondial. De asemenea, Novak a ocupat locul 5 în proba de contratimp 1 km (categoria C4), sâmbătă, în cadrul aceleiaşi competiţii.

* Românii au făcut spectacol la Gala Superkombat World Grand Prix, desfăşurată sâmbătă seara, la Reşiţa, iar Cătălin Moroşanu s-a ţinut de cuvânt şi l-a învins pe egipteanul Mohamed Karim, supranumit ''Hulk''.

* Perechea formată din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu şi Klara Koukalova (Cehia) a fost învinsă de cuplul ucrainean Iulia Beygelzimer/Olga Savciuk, cu 6-4, 5-7, 10-7, duminică, în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Katowice (Polonia).

* Boxerul filipinez Manny Pacquiao a redevenit campion WBO la categoria welter, învingându-l la puncte pe americanul Timothy Bradley, sâmbătă la Las Vegas (Nevada). Pacquiao, 35 de ani, a fost desemnat învingător în unanimitate de judecători, la capătul a 12 reprize (116-112, 116-112, 117-111), la doi ani după o înfrângere controversată în faţa aceluiaşi adversar. Filipinezul este singurul boxer din istorie care a câştigat titlul mondial la opt categorii diferite.

* Echipa de fotbal FC Barcelona nu şi-a revenit după eliminarea din Liga Campionilor în faţa lui Atletico Madrid, şi a cedat sâmbătă în Primera Division cu 0-1 pe terenul Granadei, într-un meci din cadrul etapei a 33-a. Tot sâmbătă, Real Madrid a surclasat-o acasă pe Almeria, 4-0, şi a egalat-o în fruntea clasamentului pe Atletico.

* Bayern München, care şi-a asigurat deja un nou titlu de campioană, a fost învinsă cu un categoric 3-0 de vicecampioana ediţiei trecute, Borussia Dortmund, chiar pe teren propriu, sâmbătă, într-un meci din etapa a 30-a a campionatului de fotbal al Germaniei.

* Echipa AS Roma, ocupanta locului secund în campionatul de fotbal al Italiei, a obţinut o nouă victorie, 3-1 sâmbătă pe teren propriu cu Atalanta Bergamo, într-un meci din cadrul etapei a 33-a.

* Arsenal s-a calificat în finala Cupei Angliei la fotbal, după ce a eliminat-o pe divizionara secundă Wigan în urma executării loviturilor de departajare, cu scorul de 4-2, la finalul a 120 de minute tabela de marcaj arătând 1-1.

* Şahtior Doneţk, echipa antrenorului român Mircea Lucescu, a pierdut surprinzător, scor 0-1, pe terenul formaţiei Vorskla Poltava, sâmbătă, într-un meci din etapa a 22-a a campionatului de fotbal al Ucrainei.

* Ciclistul spaniol Alberto Contador (Tinkoff) a câştigat sâmbătă Turul Ţării Bascilor, pentru a treia oară după 2008 şi 2009, terminând pe locul 2 în a 6-a şi ultima etapă, un contratimp individual încheiat cu victoria germanului Tony Martin.

* Săritorul australian cu prăjina Steeve Hooker, campion olimpic în 2008 şi mondial în 2009, şi-a anunţat sâmbătă retragerea, invocând probleme de ordin mental. La 31 de ani, Hooker a explicat că nu se gândise să-şi încheie astfel cariera: în bună condiţie fizică, dar epuizat mental.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor