Ştiri pe scurt: Karate - România a obţinut 99 de medalii la Campionatul European (WUKF)

(JACQUES DEMARTHON / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.06.2014

România a obţinut 99 de medalii (41 aur, 23 argint, 20 bronz şi 15 pentru locul 4) la a şasea ediţie a Campionatul European de karate (12-15 iunie), organizat de către WUKF (World Union of Karate-do Federations), care s-a terminat duminică seara la Palatul Sporturilor din Verona (Italia).

Cu acest palmares, Federaţia Română de Karate WKC a ocupat primul loc la federaţii şi poziţia secundă pe naţiuni, unde s-a impus Italia, care a prezentat în concurs mai multe federaţii de karate.

* Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European 2014, după ce a învins formaţia Belarus cu scorul de 32-20 (15-6), duminică, în Sala Sporturilor ''Lascăr Pană'' din Baia Mare, în ultimul meci său din Grupa a 6-a preliminar. Învingătoare şi miercuri, la Moghilev, cu 30-28, tricolorele au obţinut calificarea la turneul final din Croaţia şi Ungaria (7-21 decembrie) de pe locul secund din grupă.

* Echipa masculină de handbal a României a ratat calificarea la Campionatul Mondial 2015, după ce a fost învinsă de Suedia, cu scorul de 27-21 (15-7), duminică, la Göteborg, în manşa a doua a barajului pentru turneul final din Qatar. Tricolorii pierduseră şi meciul tur, disputat la Bucureşti, cu 24-25.

* Naţionala masculină de volei a României a învins formaţia Azerbaidjanului cu scorul de 3-1 (25-23, 26-24, 23-25, 25-20), duminică, la Baku, într-un meci din Grupa A a Ligii Europene. România se impusese şi vineri la Baku, tot cu 3-1. În clasament, pe primul loc se află România, cu 8 puncte (4 jocuri), urmată de Grecia, 7 p (3 j), Muntenegru, 5 p (2 j), Polonia, 1 p (3 j), Azerbaidjan, 0 p (2 j).

* Junioara română Ana Luiza Filiorianu a ocupat locul 5 în finala de la măciuci şi 7 în cea de la cerc, duminică, la Campionatele Europene de gimnastică ritmică de la Baku (Azerbaidjan). Filiorianu a primit 15,500 puncte la măciuci, unde titlul continental la junioare a fost adjudecat de rusoaica Olesia Petrova, cu 16,450 puncte. La cerc, junioara română a fost notată cu 15,200 p, medalia de aur revenind altei rusoaice, Iulia Bravikova, cu 16,750 puncte.

* Turcia a dominat cea de-a şasea ediţie a Campionatelor Balcanice de alergare montană de la Vatra Dornei, în timp ce România a ocupat locul secund, cu două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz. România s-a impus la senioare (8 km), unde atleta Denisa Dragomir a câştigat în 46 min 12 sec 00/100 la individual, cât şi pe echipe (alături de Denisa fiind Nicoleta Petrescu, locul 3, în 47 min 33 sec 70/100, şi Andra Ologu, locul 9, 50 min 39 sec 70/100), medaliile de argint revenind Bulgariei (2h25:15,40), iar cele de bronz Turciei (2h28:21,20).

* Jucătoarele române de tenis Irina Begu şi Raluca Olaru, în perechi diferite, au pierdut în manşa inaugurală a probei de dublu din cadrul turneului WTA de la s-Hertogenbosch (Olanda), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Irina Begu şi americanca Vania King au fost învinse în primul tur de cuplul Michaella Krajicek (Olanda)/Kristina Mladenovic (Franţa), cu 3-6, 6-3, 10-8.

* Jucătoarea română de tenis Elena-Teodora Cădar a câştigat turneul ITF de la Sharm El Sheikh (Egipt), dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, duminică, după ce a învins-o în finală pe principala favorită, rusoaica Ana Morghina, cu 6-4, 6-4.

* Pilotul român Matei Mihăescu s-a impus duminică, pe circuitul ,,Speed Park" din Bacău, în faţa italienilor Nazareno Compagnoni şi Ricardo Tarabelli, în cea mai spectaculoasă clasă de concurs, KZ, programată în cadrul etapei a III-a a Campionatului Naţional Dunlop de karting. Vedetă a întrecerii de la Bacău, Matei Mihăescu a luat, astfel, conducerea, după trei din cele şapte etape programate în acest an, în Campionatul Naţional Dunlop, în clasamentul general al clasei KZ.

* Echipa Elveţiei a învins in extremis formaţia Ecuadorului cu scorul de 2-1 (0-1), duminică, pe Estadio Nacional din Brasilia, în Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie — 13 iulie). Sud-americanii au deschis scorul prin Enner Valencia (22), iar elveţienii au egalat imediat după pauză, prin Admir Mehmedi (48), marcând golul victoriei în prelungiri, prin Haris Seferovic (90 3).

* Echipa Franţei a învins formaţia Hondurasului cu scorul de 3-0 (1-0), duminică, pe stadionul ''Beira-Rio'' din Porto Alegre, într-un meci din Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia. Campioana mondială din 1998 s-a impus prin golurile marcate de Karim Benzema (45 — penalty, 72) şi Noel Valladares (48, autogol), misiunea sa fiind uşurată şi de faptul că hondurienii au jucat mai bine de o repriză în zece oameni, după eliminarea lui Wilson Palacios (43).

* Echipa Argentinei a învins selecţionata Bosniei-Herţegovina cu scorul de 2-1 (1-0), duminică, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie — 13 iulie). Argentina s-a impus, nu fără emoţii, prin autogolul lui Sead Kolasinac (3) şi reuşita lui Leo Messi (65), golul de onoare al bosniacilor fiind semnat de Vedad Ibisevic (84).

* Preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, fluierată şi insultată la deschiderea Cupei Mondiale de fotbal, a făcut un apel către brazilieni să nu politizeze evenimentul, afirmând că "Selecao (echipa naţională — n.red) este deasupra politicii". În democraţie, la fel ca şi anterior sub dictatură, "echipa Braziliei reprezintă naţiunea noastră. Ea este deasupra guvernelor, a partidelor şi a intereselor oricărui fel de grup", a scris Dilma Rousseff într-o cronică publicată duminică de cotidianul Folha din Sao Paulo.

* Bastian Schweinsteiger, mijlocaşul selecţionatei Germaniei, a fost transportat cu elicopterul la spital, pentru un control medical, a confirmat duminică Federaţia germană de fotbal (DFB), cu o zi înaintea partidei cu Portugalia, din cadrul Grupei G a Cupei Mondiale 2014. Fotbalistul, în vârstă de 29 ani, a părăsit cantonamentul german de la Santo André la bordul unui elicopter, care l-a transportat până la Eunapolis, oraş aflat la 60 km distanţă.

* Atacantul brazilian Hulk a părăsit încă o dată, duminică, antrenamentul selecţionatei "auriverde" înainte de final, la centrul de pregătire de la Teresopolis, unde naţionala Braziliei şi-a stabilit "cartierul general" pe durata Cupei Mondiale de fotbal 2014. Jucătorul echipei ruse Zenit Sankt Petersburg pare să se confrunte cu probleme fizice recurente, după ce s-a mai retras de la şedinţa de pregătire a Braziliei şi pe 10 iunie.

* Tenismanul elveţian Roger Federer a câştigat pentru a şaptea oară în cariera sa turneul ATP de la Halle (Germania), dotat cu premii în valoare de 711. euro, învingându-l duminică în finală, 7-6 (7/2), 7-6 (7/3), pe columbianul Alejandro Falla. În vârstă de 32 ani, Federer a obţinut cu această ocazie al 79-lea trofeu din cariera sa în circuitul ATP şi al doilea din acest sezon după cel de la Dubai, la finele lunii februarie.

* Jucătoarea sârbă de tenis Ana Ivanovic, fostă numărul unu mondial, a câştigat duminică primul său titlu pe iarbă, impunându-se cu 6-3, 6-2 în faţa cehoaicei Barbora Zahlavova Strycova, în finala turneului WTA de la Birmingham (Anglia).

* Jucătorul bulgar de tenis Grigor Dimitrov a câştigat turneul ATP de la Queen's (Anglia), dotat cu premii în valoare de 711.000 euro, în finala căruia l-a învins duminică în trei seturi, 6-7 (8/10), 7-6 (7/1), 7-6 (8/6) pe spaniolul Feliciano Lopez. Dimitrov (23 ani), cel mai tânăr jucător din Top 20 ATP şi cap de serie nr.4 la Queen's, a cucerit cu această ocazie primul său titlu într-o competiţie desfăşurată pe iarbă, sub privirile prietenei sale, rusoaica Maria Şarapova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor