Ştiri pe scurt - Fotbal: Steaua Bucureşti, prima victorie din 2014

(Harold Cunningham / Getty Images)
Epoch Times România
04.02.2014

Campioana României la fotbal, Steaua Bucureşti, a obţinut prima sa victorie din 2014, 3-1 (2-0) cu formaţia poloneză Korona Kielce, luni seara, la Marbella, în cel de-al doilea stagiu de pregătire din Spania. Florin Gardoş (21), Federico Piovaccari (45) şi Nicuşor Stânciu (69), din lovitură liberă de la circa 25 de metri, au marcat golurile Stelei, în timp ce reuşita polonezilor (locul 12 în Ekstraklasa) a fost semnat de Radek Dejmek (85), în urma unei lovituri libere executate de ex-stelistul Pawel Golanski.

* Vicecampioana României la fotbal, Pandurii Tg. Jiu, a început luni al doilea său stagiu de pregătire din această iarnă pe care îl efectuează în Antalya şi care se va încheia pe 14 februarie.

* Echipa de fotbal ACS Poli Timişoara a fost învinsă de formaţia bulgară Slavia Sofia cu scorul de 2-0, luni, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din Antalya. Ambele goluri ale sofioţilor (locul 9 în prima ligă bulgară) au fost marcate de Galin Ivanov.

* BCM U Piteşti a învins vicecampioana BC Mureş, luni seara, la Tg Mureş, cu scorul de 105-98 (29-22, 18-26, 23-19, 20-23, 15-8), după prelungiri, într-un meci din etapa a 16-a a Ligii Naţionale de baschet masculin.

* Echipa de fotbal Săgeata Năvodari a învins formaţia bosniacă Olimpik Sarajevo cu scorul de 4-0 (1-0), luni seara, într-o partidă de verificare din stagiul pe care îl desfăşoară în Antalya.

* ASC Corona 2010 Braşov a învins în deplasare pe HC Dunărea Brăila cu scorul de 22-20 (11-11), luni seara, într-o partidă din etapa a 15-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.

* Echipa de fotbal Universitatea Cluj a remizat cu formaţia sârbă FK Radnicki Nis, 0-0, luni seara, într-o partidă de verificare jucată la Side, în stagiul din Antalya.

* Echipa de fotbal FC Vaslui a terminat nedecis cu formaţia rusă Kuban Krasnodar, 0-0, luni seara, într-un meci amical jucat în stagiul din Antalya.

* Echipa de fotbal FC Braşov a învins formaţia japoneză Shonan Bellmare (retrogradată din prima ligă) cu scorul de 2-1 (1-0), luni, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din Antalya. ''Stegarii'' s-au impus prin golurile marcate de Georgian Păun, în prima repriză, şi de Andrei Cristea, după pauză.

* Echipa de fotbal Oţelul Galaţi a învins formaţia poloneză WKS Zawisza Bydgoszcz cu scorul de 1-0 (1-0), luni, la Guadiaro, în cadrul stagiului de pregătire din Spania. Unicul gol al partidei a fost înscris Alexandru Tudorie (17), care a reluat în plasă mingea revenită din bara transversală, trimisă de Bogdan Gavrilă.

* Roger Federer, care a participat la primul tur al Cupei Davis cu echipa de tenis a Elveţiei, în acest weekend, în întâlnirea cu Serbia, va juca şi în sferturile de finală, împotriva Kazahstanului, între 4 şi 6 aprilie, potrivit anunţului făcut de el pe Twitter.

* Carlos Vela, unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti mexicani, nu va fi prezent la Cupa Mondială din acest an fiindcă "nu este pregătit mental să dispute aceasta competiţie pentru echipa naţională", a anunţat într-un comunicat federaţia din ţara sa, potrivit revistei France Football.

* Sănierul georgian Nodar Kumaritaşvili, care a murit pe pista olimpică înaintea Jocurilor de la Vancouver, în 2010, va fi omagiat la JO de la Soci, a anunţat luni CIO.

* Noul stadion al clubului spaniol FC Barcelona va fi cel mai mare din lume, cu o capacitate de 105.000 de locuri, suprafaţa arenei urmând să crească de la 40.000 de metri pătraţi, cât are în prezent, la 104.000 de metri pătraţi, relatează EFE şi revista France Football.

* Schiorul alpin Benjamin Raich, cvadruplu medaliat olimpic, nu va fi portdrapelul Austriei pe 7 februarie, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, cum era prevăzut, a anunţat luni Comitetul olimpic austriac. Raich (35 ani) a renunţat la proba de supercombinată din 14 februarie şi amână cu o săptămână sosirea sa în Rusia, a explicat Comitetul olimpic austriac într-un comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor