Ştiri pe scurt: Fotbal - Messi cel mai bine plătit jucător din lume

Argentinianul Leo Messi.
Argentinianul Leo Messi. (Manuel Queimadelos Alonso / Getty Images)

Lionel Messi, atacantul reprezentativei Argentinei, va semna un nou contract cu FC Barcelona, graţie căruia va deveni jucătorul cel mai bine plătit din lume, a anunţat preşedintele clubului spaniol, Josep Maria Bartomeu.

* Fostul fotbalist Marcel Puşcaş a anunţat că se retrage din cursa pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal (FRF), miercuri, în timpul Adunării Generale a FRF.

* Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a votat, miercuri, acordarea titlurilor de membri de onoare ai FRF mai multor oameni de fotbal, precum Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, foştilor internaţionali Mircea Lucescu sau Cornel Dinu.

* Răzvan Burleanu şi Vasile Avram sunt candidaţii care se vor înfrunta în turul al doilea de scrutin al alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal (FRF), miercuri, la Adunarea Generală a forului naţional, în urma voturilor obţinute în primul tur.

* Directorul general al CS Universitatea Craiova, Gheorghiţă Geolgău, a declarat, miercuri, după ce clubul a rămas cu afiliere provizorie în urma deciziei FRF, că nu vede de ce Federaţia ar retrage acest loc oferit Craiovei. Geolgău a mai spus că nu a putut fi prezent la Adunarea Generală de miercuri deoarece, conform regulamentului, trebuia să deţină de cel puţin şase luni funcţia în cadrul clubului, motiv pentru care l-a delegat pe Felix Grigore la şedinţa FRF.

* Lucian Bălan, fost component al echipei Steaua în 1986, a declarat, marţi, că a intrat în greva foamei, în semn de solidaritate faţă de Gică Popescu, condamnat în dosarul transferurilor din fotbal.

* Selecţionata de tineret a României a învins formaţia Insulelor Feroe cu scorul de 3-1 (1-0), miercuri, la Mogoşoaia, într-o partidă din Grupa a 6-a a preliminariilor Campionatului European Under-21 din 2015.

* Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, a declarat miercuri că în şedinţa de vineri se va decide dacă omul de afaceri Nicolae Sarcină va deveni sau nu acţionar la echipa gorjeană.

* Deschiderea Campionatului Universitar de Minifotbal, programată să înceapă joi 6 martie, de la ora 15,00, la Sport Arena, Politehnica Bucureşti, se va muta, din cauza vremii nefavorabile, la Sala Polivalentă a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, anunţă un comunicat.

* Antrenorul divizionarei secunde FC UTA Arad, Adrian Falub, a fost foarte nemulţumit de înfrângerea suferită de echipa sa în faţa Olimpiei Satu Mare (0-2), dar mai ales de prestaţia majorităţii jucătorilor, el avertizându-şi elevii că nu îi va menaja deloc dacă nu-şi schimbă atitudinea faţă de fotbal.

* "Membra Consiliului EAA Gabriela Szabo, numită ministru al tineretului şi sportului în România", anunţă, în deschidere, site-ul oficial al Asociaţiei europene de atletism (EAA), care consacră un amplu text, însoţit de o fotografie de la lucrările organizaţiei având-o în prim-plan pe campioana română.

* După o vară agitată, în care s-a pus mult timp problema plecării la un club angrenat în Liga Campionilor, atacantul uruguayan Luis Suarez pare acum pe deplin ataşat de FC Liverpool, alături de care traversează un sezon fabulos, în care a marcat până 24 de goluri în 23 de meciuri din campionatul de fotbal al Angliei.

* Internaţionalul sârb Nemanja Vidic, căpitanul echipei Manchester United, va deveni din vară jucătorul formaţiei Internazionale Milano, a anunţat miercuri clubul italian de fotbal.

* Selecţionerul echipei de fotbal a Angliei, Roy Hodgson, şi-a exprimat miercuri "decepţia" faţă de o petiţie ce vizează să împiedice selecţia mijlocaşului Tom Cleverley la Cupa Mondială din Brazilia şi care a primit deja aproape 10.000 de semnături, informează AFP.

* Atacantul german Miroslav Klose îşi va face retragerea de la echipa naţională după Cupa Mondială de fotbal din Brazilia, dar îşi va continua cariera la echipa de club, conform unui interviu acordat miercuri presei germane cu câteva ore înaintea meciului amical cu Chile de la Stuttgart.

* Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a confirmat că a extins la nivel mondial sancţiunea impusă de UEFA contra unui oficial din Republica Moldova, Vasile Mungiu, pentru tentativa de trucare a unui meci din preliminariile Campionatului European feminin U-17.

* Evgheni Pluşenko, "ţarul" patinajului artistic rus, a cărui renunţare la proba individuală a Jocurilor Olimpice de la Soci a emoţionat o ţară întreagă, a fost operat îndelung la spate în Israel, a anunţat şi arătat miercuri televiziunea oficială la Moscova, potrivit AFP.

* Japonia, calificată la Mondialul de fotbal 2014 din Brazilia, a învins Noua Zeelandă cu scorul de 4-2 (4-1), într-un meci amical de pregătire disputat miercuri la Tokyo.

* Antrenorul echipei de hochei pe gheaţă a Rusiei, Zinetula Bilialetdinov, a fost demis în urma eşecului de la Jocurile Olimpice de la Soci, unde Rusia a fost eliminată în sferturile de finală, a anunţat miercuri Federaţia rusă de hochei pe gheaţă.

* Tânărul ciclist rus Kiril Sveşnikov, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de ciclism pe pistă 2003 de la Minsk, a fost suspendat după ce a fost controlat pozitiv la o substanţă interzisă, a anunţat miercuri agenţia rusă antidoping (Rusada).

* Campioana Portugaliei la fotbal, FC Porto, a anunţat miercuri că s-a despărţit de antrenorul Paulo Fonseca, în urma rezultatelor slabe ale echipei, informează presa internaţională.

* Numeroşi fani vor să-l vadă pierzând pe cvadruplul campion mondial german Sebastian Vettel în sezonul 2014, ''pentru că asta ră face campionatul din nou palpitant'', a declarat miercuri Bernie Ecclestone, patronul Formulei 1, într-un interviu acordat cotidianului Bild.

* Africa de Sud va întâlni Ţara Galilor în trei meciuri-test în 2014, de două ori în iunie şi o dată în noiembrie, a indicat miercuri Federaţia sud-africană de rugby (SARU), care a anunţat programul internaţional al Springboks.

* Pusă în dificultate când un prieten al lui Oscar Pistorius a povestit că acesta a fost la un pas să-l lase infirm cu un foc de armă, puţin înainte de uciderea logodnicei sale, apărarea atletului paralimpic a sugerat miercuri, în a treia zi a procesului, că a fost un accident, scrie AFP.

* Eric Abidal, fundaşul francez al echipei de fotbal AS Monaco, a reluat miercuri antrenamentele, a doua zi după ce a părăsit un spital din Principat, unde fusese internat în urma unei afecţiuni virale sezoniere, anunţă presa din Hexagon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport