Ştiri pe scurt: Cristiana Stancu şi Luminiţa Turcin, în semifinalele Campionatelor Europene de box feminin de la Bucureşti

(photos.com)

Pugilistele române Cristiana Stancu (cat. 69 kg) şi Luminiţa Turcin (+81 kg) s-au calificat luni în semifinale şi şi-au asigurat medalii la Campionatele Europene de box feminin de la Bucureşti. Cristiana Stancu (69 kg) a învins-o în sferturi pe franţuzoaica Erika Guerrier, în timp ce Luminiţa Turcin (+81 kg), campioană europeană în 2009, a trecut în sferturi de Anastasia Cernokolenko (Ucraina). Ambele au asigurat bronzul. În semifinale, Cristiana Stancu o va înfrunta pe azera Elena Vîstropova, pe 6 iunie, iar Turcin va boxa cu italianca Flavia Severin, în aceeaşi zi.

* Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, va juca în sferturile de finală ale turneului de la Roalnd Garros cu rusoaica Svetlana Kuzneţova (N. 27), care a dispus, luni, în optimi, de Lucie Safarova (Cehia/N. 23), cu 6-3, 6-4. Halep, a patra favorită a turneului, dar principalul cap de serie rămas în cursă, a învins-o luni pe americanca Sloane Stephens (N. 15), cu 6-4, 6-3.

* Perechea alcătuită din românul Florin Mergea şi croatul Marin Draganja, calificată luni în semifinalele probei de dublu masculin din cadrul turneului de la Roland Garros, în urma extraordinarei victorii cu 6-7 (2), 6-3, 7-6 (5) în faţa favoriţilor nr. 3, canadianul Daniel Nestor şi sârbul Nenad Zimonjic, îi va întâlni în faza următoare pe spaniolii Marcel Granollers şi Marc Lopez, care au produs surpriza sferturilor de finală, eliminându-i în două seturi, 6-4, 6-2, pe principalii favoriţi, fraţii americani Bob şi Mike Bryan.

* Perechea alcătuită din românca Irina Begu şi jucătoarea italiană Karin Knapp a ratat calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu feminin din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, al 2-lea de Mare Şlem al anului, fiind învinsă luni, în optimi, în două seturi, 6-4, 7-6(4), într-o oră şi 38 de minute, de cuplul spaniol Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro.

* Perechea română Bogdan Ionuţ Apostol/Nicolae Frunză a eliminat luni, în turul inaugural al probei de dublu masculin din cadrul turneului de juniori de la Roland Garros, al 2-lea turneu de Mare Şlem al anului, pe favoriţii nr. 2, americanii Michael Mmoh şi Francis Tiafoe, în două seturi, 6-4, 7-5. În turul 2, Apostol şi Frunză vor juca împotriva cuplului slovac Martin Blasko/Alex Molcan.

* Tenismanul croat Franko Skugor, brazilianul Bruno Sant'anna, sârbul Nikola Cacic şi uruguayanul Martin Cuevas au acces, luni, pe tabloul principal de simplu al turneului BRD Arad Challenger, după ce s-au impus în ultimul tur al calificărilor. Franko Skugor l-a învins pe spaniolul Daniel Munoz-De La Nava, principalul favorit al fazei preliminare, cu 7-6 (3), 6-3, Bruno Sant'anna a trecut de Nikola Ciric (Serbia), cu 4-6, 6-2, 6-4, Nikola Cacic s-a impus în faţa francezului Mathias Bourgue, cu 7-6 (2), 4-6, 6-4, iar Cuevas a dispus de brazilianul Fabricio Neis cu 7-6 (3), 7-6 (2).

* Corona Braşov a devenit luni campioană naţională de fotbal la juniori E (jucători născuţi în anul 2003), după ce a învins pe Steaua Bucureşti în finala desfăşurată la Buftea, după loviturile de departajare, scorul fiind egal, 0-0, la finalul timpului regulamentar. În meciul pentru locul trei, Academia Gheorghe Hagi (antrenor Ionuţ Mimo) a întâlnit formaţiei Plimob Sighet, de care a dispus cu 6-3 la loviturile de departajare.

* CSM Ploieşti şi CSU Neptun Constanţa au câştigat meciurile disputate luni, la Sibiu, în prima zi a turneului de la baraj pentru Liga Naţională de handbal feminin. CSM Ploieşti a întrecut pe HM Buzău cu scorul de 33-30 (19-14), iar CSU Neptun Constanţa a dispus de HC Alba Sebeş cu scorul de 29-20 (13-9). Marţi sunt programate partidele CSM Ploieşti — HC Alba Sebeş (16,00) şi HM Buzău — CSU Neptun Constanţa (18,00).

* Echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu se va reuni pentru noul sezon în data de 16 iunie şi va efectua două cantonamente în această vară, potrivit site-ului oficial al clubului. Reunirea lotului este programată pentru data de 16 iunie, zi în care Petre Grigoraş va conduce un prim antrenament. Vizita medicală este programată pentru 17 şi 18 iunie la Craiova, iar în primul stagiu de pregătire al verii se va pleca pe 23 iunie, antrenamentele fiind programate să se desfăşoare pe terenurile din Cisnădie.

* Cunoscutul atacant spaniol David Villa, selecţionat pentru Cupa Mondială 2014, a semnat cu New York City FC, echipă ce va debuta anul viitor în campionatul nord-american de fotbal, Major League Soccer (MLS), informează presa internaţională. New York City FC a oficializat luni transferul jucătorului de 32 ani, care-şi anunţase duminică despărţirea de Atletico Madrid, unde a jucat un singur sezon.

* Radamel Falcao, atacantul-vedetă al selecţionatei Columbiei şi al echipei franceze AS Monaco, nu va participa la Cupa Mondială de fotbal 2014, neputându-se recupera la timp după o gravă accidentare la genunchi, a anunţat selecţionerul Jose Pekerman. Falcao, 28 ani, a fost victima unei rupturi a ligamentului încrucişat anterior al genunchiului stâng, în luna ianuarie, cu ocazia unui meci din Cupa Frnţei. El a început să se antreneze împreună cu ceilalţi componenţi ai naţionalei columbiene, de la finele lunii mai, însă staff-ul medical nu a considerat satisfăcătoare recuperarea sa pentru a putea evolua la Cupa Mondială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport