Ştiri pe scurt: Atletism - România a obţinut 32 de medalii la Campionatele Balcanice de la Piteşti

(JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)

România s-a comportat remarcabil la a 73-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism de la Piteşti, obţinând nu mai puţin de 32 de medalii (14 de aur, 12 argint şi 6 bronz), precum şi locul 1 în clasamentul general al celor 15 naţiuni participante timp de 2 zile în capitala Argeşului, cu un total de 323,5 puncte, urmată pe podium de Turcia - 218 puncte şi Bulgaria - 159,5 puncte.

* Temerarii atleţi de la probele combinate din cadrul Campionatelor Balcanice de la Piteşti şi-au desemnat medaliaţii după două zile de concurs epuizante, reprezentanţii României, Beatrice Puiu, la heptatlon, şi Răzvan Roman, la decatlon, reuşind să intre în posesia medaliei de argint şi, respectiv, bronz.

* România a încheiat Campionatele Europene de box pentru junioare şi tineret din oraşul italian Assisi cu un bilanţ de patru medalii, două de argint şi două de bronz, toate în concursul junioarelor.

* Tenismanul român Marius Copil a fost învins de ucraineanul Ilia Marcenko, în trei seturi, cu 6-7 (3), 7-6 (4), 6-4, duminică, în runda decisivă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului ATP de la Washington (SUA), dotat cu premii totale de 1.399.700 dolari.

* Selecţionata României a fost învinsă de Olanda cu scorul de 81-56 (26-15, 20-17, 18-13, 17-11), duminică, în Grupa B a Campionatului European de baschet masculin Under-18, Divizia B, de la Sofia.

* Petrolul Ploieşti a învins pe FC Braşov cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, în deplasare, într-un meci din prima etapă a Ligii I de fotbal. Unicul gol al partidei a fost înscris de portughezul Filipe Teixeira (38). Petrolul a ratat un penalty prin Adrian Mutu (85), şutul său fiind aparat de portarul Florin Iacob.

* CFR Cluj a surclasat pe Ceahlăul Piatra Neamţ cu scorul de 4-0 (2-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa inaugurală a Ligii I de fotbal. CFR s-a impus prin golurile marcat de Gregory Tade (33, 42), Florin Costea (52) şi Sergiu Negruţ (57). Ardelenii au ratat un penalty prin Ionuţ Larie (58).

* Gaz Metan Mediaş a învins la scor de forfait, 3-0 (1-0), pe FC Botoşani, duminică, în deplasare, într-un meci din prima etapă a Ligii I de fotbal. Cristian Todea (2), algerianul Aymen Tahar (54 — penalty) şi italianul Cosimo Figliomeni (89) au marcat golurile medieşenilor.

* Antrenorul formaţiei Gaz Metan Mediaş, Cristi Dulca, a dedicat victoria de duminică seară, cu scorul de 3-0 în faţa echipei FC Botoşani, jucătorului Dan Roman, care a devenit indisponibil după un grav accident petrecut în returul campionatului trecut, chiar la Botoşani. Roman s-a ales cu piciorul rupt într-un meci dintre cele două formaţii, după o intrare dură a fostului fundaş botoşănean Ciprian Dinu.

* Rutierul italian Vincenzo Nibali a câştigat Turul ciclist al Franţei 2014, încheiat duminică, la Paris, după 21 de etape. Nibali (Astana) a terminat cursa cu un avans de 7 min 37 sec faţă de francezul Jean-Christophe Péraud (ALM) şi cu 8 min 15 sec faţă de alt francez, Thibaut Pinot (FDJ), etc.

* Pilotul australian Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) a câştigat duminică Marele Premiu al Ungariei la Formula 1, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de specialitate, după o luptă strânsă cu spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) şi britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), fiind cronometrat pe circuitul Hungaroring din Budapesta, după 303,630 km, în 1h 53 min. 05 sec. 058/1000 (medie orară 162,691 km).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport