Stelian Ion, după înfrângerea de la prezidenţiale: Neasumarea intrării la guvernare a fost o greşeală

Stelian Ion
Stelian Ion

Liderul deputaţilor USR Stelian Ion a declarat, la RFI, că una dintre greşelile care au dus la eşecul Alianţei la prezidenţiale a fost neasumarea intrării la guvernare după căderea Guvernului Dăncilă.

„Sunt dezamăgit, evident că sunt dezamăgit. Mă aşteptam la un rezultat mult mai bun. Mă aşteptam să intre Dan Barna în turul doi, dar lucrul ăsta necesită o analiză foarte atentă şi trebuie să vedem foarte clar care au fost cauzele care au dus la un rezultat şi la o diferenţă atât de mare între candidatul nostru, Dan Barna, şi Viorica Dăncilă. [...] Electoratul nostru este un electorat foarte atent, foarte pretenţios. Lucrul ăsta nu este rău în sine, dimpotrivă, noi trebuie să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor oamenilor, în vreme ce, spre exemplu electoratul PSD-ului, indiferent ce persoană ar pune acolo, indiferent cât de lipsită de pregătire ar fi ea şi coruptă, pentru ei nu prea contează lucrurile astea – nici pregătirea, nici prestaţia – ei votează în bloc. La noi, orice greşeală cât de mică ne costă foarte mult. De aceea nu trebuie să facem greşeli, este primul lucru”, a afirmat Stelian Ion.

Deputatul a recunoscut că USR a făcut greşeli în campanie şi a precizat că este nevoie de o analiză clară, chiar ştiinţifică pentru a înţelege ce i-a nemulţumit pe oameni şi i-a făcut să îşi mute încrederea către rivalii USR.

„Evident că s-au făcut greşeli (…). Din punctul meu de vedere, chestiunea cu neasumarea intrării la guvernare cred că a fost o greşeală şi ne-a costat un pic. Nu pot să-mi dau seama cât de mult ne-a costat, dar faptul că în momentul acesta foarte important nu am spus că intrăm la guvernare alături de PNL, chiar dacă PNL-ul nu îşi dorea să aibă pe nimeni alături. [...] Trebuie să facem nişte focus-grupuri, să aflăm ce i-a nemulţumit pe oameni şi de ce au migrat voturi de la noi către competitorii noştri. Dacă nu facem analiza asta, riscăm să repetăm greşelile şi nu am fi pe un drum bun”, a declarat Stelian Ion.

Articolul integral aici