Stefano Manservisi: ”Republica Moldova are toate şansele să obţină un regim liberalizat de vize…”

Epoch Times
29.02.2012

Către începutul lunii iunie 2012, R. Moldova va îndeplini toate condiţiile necesare pentru a trece oficial la cea de-a doua fază de negocieri a Planului de Acţiuni Republica Moldova-UE în domeniul liberalizării regimului de vize, a declarat Natalia Gherman, ministru-adjunct de Externe.

Declaraţia a fost făcută marţi, 28 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută de Natalia Gherman în comun cu directorul general al Serviciului pentru Afaceri Interne al Comisiei Europene, Stefano Manservisi.

Natalia Gherman a mai menţionat că Republica Moldova a adoptat cu succes cadrul legislativ necesar ce vizează liberalizarea regimului de vize, în special în domeniul securităţii documentelor şi gestionării frontierelor şi migraţiei, concretizând: ”Republica Moldova deja a început implementarea obiectivelor din faza a II-a a Planului ce vizează securitatea documentelor şi migraţia, managementul frontierei şi readmisia”.

Mai mult decât atât, potrivit oficialului moldovean, statul nostru urmează să continue reformele prevăzute în Planul naţional de acţiuni privind liberalizarea vizelor.

La rândul său, Stefano Manservisi a declarat că ”Republica Moldova are toate şansele să obţină un regim liberalizat de vize, mai devreme sau mai târziu, însă doar dacă va îndeplini toate cerinţele necesare şi va merge în continuare pe calea reformării”.

Republica Moldova are toate şansele să obţină un regim liberalizat de vize, mai devreme sau mai târziu, însă doar dacă va îndeplini toate cerinţele necesare şi va merge în continuare pe calea reformării.

Precizăm că azi a avut loc ”masa rotundă” internaţională cu genericul „Contribuţia Partenerilor Estici la Programul de la Stockholm”, la care a participat ministrul de externe al ţării noastre, Natalia Gherman, şi directorul general al Serviciului pentru Afaceri Interne al Comisiei Europene, Stefano Manservisi.

La Chişinău, oficialul european a avut mai multe întrevederi bilaterale la Ministerul de Interne, Serviciul Grăniceri, CCCEC şi Centrul Comun de Vize unde au fost discutate evoluţiile înregistrate în implementarea Planului de Acţiuni RM-UE privind liberalizarea regimului de vize.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor