Ştefănescu: A venit momentul ca USL să analizeze posibilitatea schimbării din funcţii a preşedinţilor celor două Camere

Epoch Times România
07.06.2012

Secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu, consideră că "a venit momentul" ca Uniunea Social Liberală (USL) să analizeze cu maximă seriozitate posibilitatea schimbării din funcţii a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

"În sensul celor de mai sus propun şi o scurtă recapitulare: în urmă cu două luni, cu maximă obrăznicie, Roberta Anastase îl trimitea pe Victor Ponta la psihiatru, iar ieri, printr-o declaraţie publică, Vasile Blaga îl definea, prin termeni injurioşi, pe actualul premier, ca fiind "scamator trecător". Iar prin vocea purtătorului său personal de cuvânt, Adriean Videanu, îl ameninţa cu plângere penală, în cazul în care nu respectă decizia CCR privind restituirea fondurilor către primarii PDL. Trebuie să-i reamintesc domnului Blaga, care în mod sigur nu a uitat, că el însuşi a ajuns preşedinte al Senatului printr-o mega-scamatorie politică", afirmă Ştefănescu.

Potrivit acestuia, o "dovadă incontestabilă a perfidiei PDL" este scrisoarea pe care cei doi preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor au adresat-o preşedintelui Parlamentului ungar, Laszlo Kover.

"Textul în sine, departe de a avea conotaţii patriotice sau de a sublinia o atitudine fermă, curajoasă şi indubitabilă, în contextul actual, contravine flagrant cu poziţia oficială a Executivului. Totodată, expresiile gen "dificultăţile cu care se confruntă cetăţenii", "perioade precum cea pe care o traversăm" sau "avem obligaţia de a ne ridica...la înălţimea realizărilor anterioare" sunt un atac subliminal la adresa actualului Guvern. Mai mult decât atât, scrisoarea celor doi chiar a avut un efect invers: a încurajat declaraţiile ultranaţionaliste şi sfidătoare ale lui Laszlo Kover, care a şi afirmat că nu vede niciun impediment în realizarea autonomiei maghiare în Transilvania. De altfel, prin depoziţiile demagogice pe care le susţin, Roberta Anastase şi Vasile Blaga îşi depăşesc ostentativ atribuţiile, erijându-se în purtători de cuvânt ai României. În plus, din poziţiile publice pe care le deţin, implementează, în mod constant, o toxicitate în mediul politic românesc", afirmă Ştefănescu.

În opinia acestuia, "dacă tot nu mai este oportună suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, aşa cum au declarat unele personalităţi din USL, trebuie să devină prioritară schimbarea celor doi preşedinţi ai Parlamentului, aşa cum au cerut, în stradă, mii de cetăţeni, opinia publică şi cum, de altfel, a promis USL, în perioada în care se afla în opoziţie".

"Printre multe altele, nu trebuie uitat faptul că Roberta Anastase a fraudat votul pentru Legea pensiilor, iar Vasile Blaga a obţinut funcţia de preşedinte al Senatului în urma unor jocuri de culise şi prin nerespectarea algoritmului politic. De aceea, este obligatoriu ca USL să găsească orice soluţie legală pentru revocarea din funcţie a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. Iar aceste variante trebuie să ţină cont nu numai de majoritatea parlamentară pe care o deţine şi de respectarea Constituţiei, dar şi de regulamentele celor două Camere, pe care atât Roberta Anastase, cât şi Vasile Blaga le-au încălcat, în repetate rânduri", a motivat secretarul CN al PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor