Statul Islamic decapitează 8 rebeli sirieni care s-au predat



Nori groşi de fum negru se ridică deasupra oraşului sirian Kobane, ce este zguduit de luptele dintre militanţii ISIL şi luptătorii kurzi.
Nori groşi de fum negru se ridică deasupra oraşului sirian Kobane, ce este zguduit de luptele dintre militanţii ISIL şi luptătorii kurzi. (Getty Images)

Luptătorii grupului Statul Islamic au decapitat 8 rebeli sirieni care s-au predat săptămâna trecută într-un oraş de la graniţa cu Irakul, a declarat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Conform directorului OSDO, bărbaţii s-au predat în Albu Kamal deoarece Statul Islamic a promis amnistierea celor care au luptat împotriva lor, dacă aceştia se predau de bună voie.

Dar, în ciuda acestor promisiuni, luptătorii opoziţiei au fost decapitaţi şi apoi atârnaţi de nişte cruci improvizate – o metodă folosită deseori de grupul jihadist.

OSDO, care se bazează pe o reţea complexă de surse terestre din interiorul Siriei, a declarat că bărbaţii decapitaţi aparţineau unui grup care a luptat atât împotriva regimului sirian cât şi a Statului Islamic.

Dar luptătorii jihadişti nu s-au mulţumit cu atât, ci au decapitat încă alţi trei bărbaţi în oraşul Deir Ezzor, după care le-au atârnat de asemenea trupurile pe nişte cruci.

Statul Islamic a declarat un aşa zis “califat” islamic în teritoriile pe care le controlează în Siria şi Irak, impunând interpretarea sa strictă şi extremistă a Islamului şi executând opozanţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe