Statistică bizară a Reuters: numărul deceselor cauzate de virusul Wuhan în rândul democraţilor este triplu faţă de cel în rândul republicanilor

.
. (pixabay.com)

O analiză Reuters arată că rata deceselor în zonele care favorizează Partidul Democrat este triplă faţă de cele care ţin partea republicanilor.

Până miercuri, judeţele americane care au votat pentru democrata Hillary Clinton în alegerile prezidenţiale din 2016 au raportat 39 de decese coronavirus la 100.000 de rezidenţi, potrivit unei analize a datelor demografice şi de sănătate publică.

În judeţele care au votat pentru republicanul Donald Trump, doar 13 din 100.000 de persoane au murit din cauza efectelor virusului Wuhan.

Modelul se păstrează dincolo de New York, epicentrul focarului american. Judeţele democrate din 36 din cele 50 de state americane au raportat colectiv rate mai mari de deces decât judeţele republicane.

În Maryland, unde COVID-19, boala cauzată de virusul Wuhan, a ucis peste 2.000 de persoane, rata mortalităţii în suburbiile democrate din Washington este de patru ori mai mare decât în ​​judeţele conservatoare.

În Kansas, care a raportat 152 de victime, rata mortalităţii este de şapte ori mai mare în cele două judeţe care au sprijinit-o pe Clinton, decât în restul statului.

Există excepţii. Judeţele republicane raportează o rată a mortalităţii mai mare în Delaware, Nebraska şi Dakota de Sud, unde boala s-a răspândit în fabrici de procesare şi ambalare a cărnii. Judeţele republicane au fost mai afectate în Montana, New Hampshire, New Mexico, Dakota de Nord şi Texas, unde ratele sunt mult sub media naţională.

Un sondaj Reuters / Ipsos efectuat luni şi marţi pe 1.115 adulţi americani a constatat că aproape jumătate dintre democraţi erau „foarte îngrijoraţi” de virus, comparativ cu o treime dintre republicani.

Alte sondaje au aflat că republicanii sunt mai dornici să ridice restricţiile de mişcare şi carantină care vizează încetinirea răspândirii coronavirusului din Statele Unite.

Judeţele din Michigan care au sprijinit-o pe Clinton în 2016 în mod colectiv au raportat 79 de decese la 100.000 de oameni. Cele care l-au sprijinit pe Trump au raportat 25 de decese la 100.000.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe