Starea sănătăţii lui Donald Trump se îmbunătăţeşte

Donald Trump
Donald Trump (Nicholas KammAFP via Getty Images)

Şeful personalului Casei Albe, Mark Meadows, a decis, aparent, să vină cu detalii către publicul american despre starea sănătăţii preşedintelui american Donald Trump, care, vineri, a fost depistat cu virus Wuhan şi dus de urgenţă la spital.

Într-un interviu acordat Fox News sâmbătă seara, Meadows a recunoscut public pentru prima dată că starea lui Trump părea să se deterioreze rapid, vineri:

"Ieri, eram foarte îngrijoraţi. Avea febră, iar nivelul de oxigen din sânge scăzuse rapid".

Meadows a adăugat că medicii lui Trump au „recomandat” ca Trump să fie dus la spitalul Walter Reed „din numeroase motive de prudenţă”, adăugând că „nu a existat niciodată o discuţie şi vreun risc despre transferul de putere”.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany, a publicat o altă declaraţie a medicului Sean Conley, care afirmase că starea lui Trump se îmbunătăţise sâmbătă, că nivel oxigenului din sânge era între 96% şi 98%. Deşi Trump nu este „încă afară de orice pericol”, medicii rămân „prudent optimişti”. De asemenea, medicul a menţionat că Trump şi-a făcut a doua doză de Remdesivir.

Preşedintele american a transmis, pe 4 octombrie, un discurs înregistrat de 4 minute, în care a oferit o explicaţie concisă a motivului pentru care era inevitabil să fie expus la virusul Wuhan. „Ca lider, trebuie să te confrunţi cu problemele”.

Înainte ca Trump să abordeze zvonurile, rapoartele despre starea sa, în special cele transmise de posturile de televiziune de stânga, deveniseră scăpate de sub control.