Stânga liberală americană încheie o conferinţă secretă. Soros, Pelosi printre panelişti

Miliardarul american George Soros.
Miliardarul american George Soros. (Getty Images)

Liberali cu buzunare pline s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute la o conferinţă secretă de 3 zile, unde au plănuit următorii paşi ai “rezistenţei” lor faţă de preşedintele american Donald Trump şi a “guvernului unificat” republican.

Evenimentul, numit Beyond #Resistance, a fost condus de Democracy Alliance, un grup format din donatori liberali cu mulţi bani, care au promis că vor dona sute de mii de dolari grupurilor de aripă stânga aprobate prin consens. Democracy Alliance a descris evenimentul, care a avut loc în luxosul La Costa Resort din Carlsbad, California, ca fiind “loc sigur” pentru întâlnirea donatorilor şi a grupurilor de activişti, probabil făcându-se referire la jurnalistul conservator de investigaţie James O’Keefe şi la proiectul său Project Veritas.

Donaţiile pentru astfel de grupuri sunt numite “bani negri” în limbajul politic modern.

O copie a agendei întâlnirii a fost obţinută şi publicată de Washington Free Beacon, care a precizat că a obţinut-o de la unul dintre participanţi. Punctul culminant al conferinţei au fost discursurile susţinute de lidera minorităţii democrate în Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi (democrată din California) şi de miliardarul globalist George Soros. Agenda nu descrie despre ce fel de “rezistenţă” au plănuit liderii să discute.

Alţi politicieni democraţi influenţi – şi posibil candidaţi la alegerile prezidenţiale americane din 2020 – prezenţi la această conferinţă au fost senatorul democrat Kamala Harris din California, guvernatorul statului Pennsylvania, Tom Wolf şi senatorul democrat Amy Klobuchar din Minnesota. Contribuabilul de la CNN, Van Jones, şi directorul general al Center for American Progress, Neera Tanden, au luat de asemenea cuvântul la eveniment.

Free Beacon a afirmat că preşedinta Planned Parenthood, Cecile Richards, a fost de asemenea obserevată în mulţime, deşi numele său nu a apărut pe agenda publicată în ziar. Dar, marele absent de la eveniment a fost miliardarul Tom Steyer, un membru proeminent al Democracy Alliance, pe care Pelosi l-a criticat la începutul acestei luni pentru lansarea unei campanii publicitare de 10 milioane USD prin care a cerut punerea sub acuzare a preşedintelui.