Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti: 17 cadre medicale şi 10 pacienţi diagnosticaţi pozitiv cu coronavirus

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (Screenshot)

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, că 27 de persoane, dintre care 17 cadre medicale şi 10 pacienţi, au fost diagnosticaţi pozitiv cu coronavirusul Wuhan la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

Potrivit managerului unităţii medicale, de la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se aşteaptă rezultate. Testarea a fost declanşată în 22 martie, la nivelul personalului medical şi al pacienţilor, observându-se o creştere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

“Odată cu creşterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluţia epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă. În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital şi avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienţi au fost transferaţi, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienţi infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19)”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului într-un comunicat de presă.

Anunţul vine în contextul în care, pe teritoriul României, numeroase spitale se confruntă cu mari lipsuri de echipamente de protecţie, lucru care a dus la infectarea a sute de cadre medicale cu coronavirus şi la închiderea sau plasarea în carantină a mai multor spitale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură