Spania trimite nave de război în Marea Neagră

Nave de luptă ruseşti participă la repetiţii pentru parada Zilei Marinei în Sevastopol, Crimeea, 24 iulie 2015.
Nave de luptă ruseşti participă la repetiţii pentru parada Zilei Marinei în Sevastopol, Crimeea, 24 iulie 2015. (Captură Foto)

Spania a trimis nave de război care se vor alătura forţelor navale NATO din Mediterana şi Marea Neagră, pe măsură ce tensiunea dintre Rusia şi membrele Alianţei creşte.

Anunţul a fost făcut, joi, de ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles.

Spania trimite un vânător de mine şi o fregată, care vor ajunge la destinaţie în trei sau patru zile, a spus Margarita Robles. De asemenea, Madridul a anunţat că va trimite avioane de luptă în Bulgaria, potrivit Margaritei Robles.

„Rusia nu poate spune unei ţări ce să facă, aşa că NATO va proteja şi apăra suveranitatea oricărei ţări care poate sau vrea să se alăture NATO”, a mai afirmat aceasta.

De asemenea, Spania pledează pentru un „răspuns exclusiv diplomatic” pentru rezolvarea conflictului, potrivit ministrului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe