Şoşoacă, derapaj la adresa premierului Ciucă: Nu e militar român, e militar american

Diana Şoşoacă
Diana Şoşoacă

Senatoarea ex-AUR Diana Şoşoacă a lansat, într-un live pe pagina sa de Facebook, un atac la adresa premierului Nicolae Ciucă, acuzându-l că nu este un militar român, ci unul “american”. Totodată, senatoarea le-a transmis premierului şi preşedintelui Klaus Iohannis că nu ar trebui să permită SUA, Rusiei, Germaniei sau Franţei să transforme România într-un “teritoriu de joacă”, relatează Bugetul.ro.

"Poziţia noastră în faţa UE, în faţa NATO, peste tot, a fost poziţia ghiocelului. Dacă ar fi oameni ca noi, cei care luptăm şi am putea să negociem noi sau să spunem: Hello! Ăsta nu e teritoriu de joacă, nici al Rusiei, nici al Americii, nici al Germaniei, nici al Franţei. Duceţi-vă în alt teritoriu şi încercaţi să vă arătaţi muşchii, pe româneşte, în altă parte, nu pe teritoriul României!

Asta ar trebui să facă un preşedinte patriot, un preşedinte vertical, demn. Asta ar trebui să facă un prim-ministru, care mai este şi militar, numai că nu e militar român, este militar american, că ei l-au decorat. Şi atunci, cum să nu laşi tu NATO să facă un teatru de încercări din România", a afirmat senatoarea.

Reamintim că, săptămâna trecută, senatoarea Diana Şoşoacă, persoană pe care oficiosul Kremlinului, Sputnik, o prezintă drept o mare patrioată şi candidată cu şanse mari să fie noul preşedinte al României, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care încearcă să-i instige pe români contra Ucrainei. Mesajul a fost publicat în contextul ascuţirii tensiunilor între NATO şi Rusia - care mobilizează trupe şi arme la graniţa cu Ucraina.

"2014: Ucraina a luat cu arcanul etnici români din Bucovina de Nord ca să îi trimită pe frontul din est, în linia întâi, să moară; asta în timp ce tinerii kieveni umpleau terasele din oraş.

2020: Preşedintele Ucrainei spunea că românii au ocupat Bucovina de Nord, care, aşadar NU este teritoriu românesc ocupat de sovietici, ci al lor din moşi-strămoşi, de când vikingi fiind, hălăduiau prin Scandinavia şi nu coborâseră încă în estul Europei.

2021: Curtea Constituţională a Ucrainei admite legalitatea unui mănunchi de legi adoptate în ultimii 3 ani de către Ucraina, iar una dintre ele interzice învăţământul în limba română. Da, îl interzice pur şi simplu!

Acum vă faceţi griji pentru ucrainieni?

Eu zic să îşi umfle muşchii şi cu ruşii cum au tot făcut-o cu noi, am dreptate?", scria Şoşoacă.