Şoşoacă, circ în Parlament: Mă uitam la Orban şi nu mi-am închipuit că poate cineva să strige mai tare decât mine

Diana Şoşoacă
Diana Şoşoacă (Screenshot)

Senatoarea Diana Şoşoacă a declarat, miercuri, în plenul Legislativului, că eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari se va aplica “eventual” în următoarea legislatură din cauza “neretroactivităţii” legii civile, acuzându-l pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, că minte poporul român în privinţa eliminării acestora. Totodată, Şoşoacă şi-a exprimat nemulţumirea faţă de intenţia PNL-ului de a obţine revocarea Renatei Weber, catalogată de multe ori de liberali drept “avocatul PSD”, din funcţia de Avocat al Poporului.

“Mă uitam la domnul Orban şi nu mi-am închipuit că există cineva care să poată să vorbească mai tare decât mine. Nu ştiu la cine a strigat, sincer, dar mi-aduc aminte când stăteam noi în Piaţa Victoriei şi-l strigam pe domnul Orban şi nu auzea. Acum l-am auzit până în capătul sălii. Câtă demagogie ieftină. Domnule Orban şi stimaţi colegi care discutăm despre o demagogie ieftină. Articolul 15, alineatul 2 din Constituţie. V-am spus: toţi trebuie să vă cumpăraţi Constituţia României.

De ce minţiţi poporul român? Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile. Ceea ce votaţi dumneavoastră acum eventual se va aplica la următoarea legislatură. Restul pensiilor rămân valabile. Ştiu foarte sigur deciziile Curţii Constituţionale. Sunt sigură că vor merge pe drepturi câştigate. Dacă dumneavoastră chiar doriţi să schimbaţi această lege, mergeţi juridic, mergeţi cu jurişti foarte buni şi faceţi-o în aşa fel încât să treacă şi de Curtea Constituţională şi să se aplice din acest moment. Însă n-o să reuşiţi. Neretroactivitatea legii civile”, a susţinut Şoşoacă, citată de Agerpres, la dezbaterea proiectului de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

În acelaşi timp, senatoarea, recent exclusă din partidul AUR şi remarcată prin opoziţia sa vocală şi agresivă faţă de măsurile instituite de autorităţi în vederea combaterii epidemiei de Covid, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de intenţia parlamentarilor PNL de a revoca din funcţie Avocatului Poporului.

“Şi, domnule Orban, lăsaţi-ne pe noi cei care am luptat în stradă împotriva celui mai abuziv şi mai restrictiv Guvern al României, conform raportului Avocatului Poporului pe anul 2020, pe care vreţi să-l revocaţi din funcţie. De ce? Pentru că a fost singura persoană care a dat curs tuturor solicitărilor societăţii civile şi datorită acestei societăţi civile mai avem libertate în această ţară. O mână de avocaţi şi o mână de oameni care nu v-au lăsat să vă bateţi joc de România”, a precizat Şoşoacă.

Totodată, avocata i-a transmis preşedintelui PNL că nu îi va permite niciodată să mai mintă poporul român şi i-a cerut să lase în pace “oamenii săraci” pentru că se află “atât de sus” încât habar nu are “ce este jos”.

Remarcile Dianei Şoşoacă vin în contextul în care proiectul PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputaţi şi senatori a fost adoptat, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, cu 357 de voturi “pentru”. Nimeni nu a votat “împotrivă”, însă parlamentarii UDMR s-au abţinut toţi de la vot, argumentând că este vorba despre un demers populist. Au existat trei proiecte de lege aflate pe masa Comisiei de Statut, depuse de PNL, USR PLUS şi PSD. Dintre cele trei, cel al social-democraţilor a primit un raport favorabil, fiind completat cu amendamente de la PNL şi USR-PLUS, astfel că proiectul final este un mix între cele trei. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne