Şoşoacă ameninţă cu plângeri penale de pe holul Parlamentului: Aţi vrut război, aveţi război. Am vrut să fiu o doamnă cu voi

Diana Sosoaca
Diana Sosoaca (Captura video)

Diana Şoşoacă, senatoare din partea formaţiunii AUR, a anunţat luni seara că va face plângeri penale împotriva membrilor Senatului, Ministerului Sănătăţii şi împotriva jurnaliştilor pe motiv că i-ar fi făcut publice datele personale “de identificare” precum şi starea sa de sănătate. Decizia acesteia survine după ce este pe cale să fie demarată o anchetă oficială pentru a se verifica adeverinţa medicală în baza căreia Şoşoacă nu poartă mască de protecţie.

„Am fost anunţată… cred că ăştia nu ştiu cu cine se pun şi cu cine se joacă. Am fost anunţată că adeverinţa mea medicală şi adresa de la Comisia de Validare a Senatului către DSP au fost făcute publice cu toate datele mele confidenţiale şi cu codurile bolilor mele, expuse presei.

În acest moment mi s-au încălcat toate drepturile cu privire la confidenţialitatea datelor de identitate şi cu privire la confidenţialitatea stării mele de sănătate. Voi formula plângeri penale atât împotriva membrilor Senatului, cât şi de la Ministerul Sănătăţii, DSP-uri cât şi împotriva celor din presă care şi-au permis să publice fără acordul meu datele mele personale”, declară Şoşoacă într-un LIVE transmis de pe holurile Parlamentului.

Într-un dialog cu nişte aşa-zişi inamici, senatoarea formaţiunii AUR ameninţă în continuare: “Dacă aşa vreţi să începem mandatul, aşa vom începe. Dacă nu înţelegeţi că nu aveţi dreptul să vă bateţi joc de nimeni şi de starea de sănătate a unei persoane, atunci o să învăţăm”.

„Deci ştiam, v-am spus că se pregăteşte ceva, nu e nicio problemă. Atâta timp cât nimeni nu s-a înscris în fals împotriva adeverinţei mele, eu ca urmare a celor menţionate astăzi la Senat, solicit verificarea tuturor măştilor colegilor mei din Parlament, dacă sunt conforme. Am acest drept în condiţiile în care mie mi se contestă o adeverinţă medicală fără să se înscrie cineva în fals împotriva ei, eu solicit verificarea tuturor măştilor medicale ale întregului Parlament. Vreau să văd testare, care este gradul de protecţie pe care măştile medicale din Parlamentul României apără de Covid-19.

Asta va fi solicitarea mea, o fac pe cale oficială. Fac şi plângere penală tuturor celor care au făcut publice datele mele confidenţiale şi starea mea de sănătate. Aşa că, aţi vrut război, aveţi război. Am vrut să fiu o doamnă cu voi, nu aţi vrut, nicio problemă, atunci ne întâlnim pe tărâmul penalului”, şi-a încheiat retorica senatoarea AUR.

Reamintim că premierul interimar Nicolae Ciucă a cerut verificarea adeverinţei invocate de Şoşoacă pentru a nu purta mască. La scurt timp după, Senatul a solicitat oficial Ministerului Sănătăţii şi DSP să demareze ancheta.

Concret, Senatul a cerut autorităţilor sanitare să verifice dacă bolile trecute în adeverinţa prezentată de Şoşoacă fac parte din categoria “bolilor care afectează capacitatea de oxigenare”, dacă adeverinţa a fost emisă cu respectarea competenţei legale şi dacă titularul unei astfel de adeverinţe “este exceptat de la purtarea măştilor de protecţie în spaţiile publice închise”.

Remarcile lui Ciucă vin în contextul în care senatoarea AUR, care s-a remarcat prin discursurile sale agresive la adresa clasei politice şi a măsurilor sanitare instituite de autorităţi în vederea combaterii epidemiei de SARS-cov-2, a participat, luni, la prima şedinţă a forului legislativ fără a purta mască. De asemenea, la finalul discuţiilor purtate de reprezentanţii AUR la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, senatoarea Şoşoacă şi-a dat jos masca de protecţie. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne