Soros, într-o vizită la Kiev, unde va avea o întâlnire cu parlamentari ucraineni

Cunoscutul investitor şi filantrop american George Soros se află luni la Kiev şi urmează să aibă o întâlnire cu parlamentari ucraineni, relatează postul de televiziune Kanal 5, potrivit căruia miliardarul s-a oprit într-unul din hotelurile de cinci stele din capitala Ucrainei.
Miliardarul George Soros (FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
12.01.2015

Cunoscutul investitor şi filantrop american George Soros se află luni la Kiev şi urmează să aibă o întâlnire cu parlamentari ucraineni, relatează postul de televiziune Kanal 5, potrivit căruia miliardarul s-a oprit într-unul din hotelurile de cinci stele din capitala Ucrainei.

Sosirea sa la Kiev a fost anunţată anterior de Anna Gopko, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) pe pagina sa de Facebook. 'El are idei originale despre rolul şi misiunea Ucrainei în lume', scrie aceasta, în condiţiile în care presa ucraineană oferă cu zgârcenie informaţii despre prezenţa sa în Ucraina.

Printre problemele pe care parlamentarii ucraineni anticipează că Soros le va aborda la întâlnirea cu ei figurează punerea în practică a unor reforme reale, sprijinul financiar pentru Ucraina, chestiunea estului separatist al ţării, combaterea corupţiei în mod real pentru că banii contribuabililor europeni şi americani să nu fie delapidaţi.

Ultima oară, Soros a fost la Kiev în toamna anului 2014, într-o vizită care a fost de asemenea puţin mediatizată. Atunci el s-a întâlnit cu reprezentanţi ai autorităţilor şi cercurilor de afaceri, promiţând să găsească fonduri pentru reconstrucţia Donbasului, zona minieră ce include regiunile proruse Doneţk şi Lugansk, teatrul unui conflict sângeros între armata ucraineană şi insurgenţi înarmaţi proruşi.

Într-un recent articol 'Noua politică de salvare a Ucrainei', George Soros consideră că Europa ar trebui să asigure Ucrainei un nou pachet de ajutor financiar în valoare de 50 miliarde de dolari sau chiar mai mult.

La Kiev este aşteptată de asemenea şi Anne Brasseur, preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), cu care autorităţile ucrainene doresc să discute despre problema eliberării deputatei ucrainene Nadejda Savcenko, aflată în custodia justiţiei ruse, după ce a fost răpită de pe teritoriul Ucrainei de rebeli proruşi şi predată Moscovei, potrivit presei ucrainene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor