Sorin Oprescu îşi afirmă hotărârea să facă ceea ce poate pentru demnitatea de doctor

Primarul General al municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
08.04.2012

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat, sâmbătă, cu ocazia prezenţei sale la un concert ocazionat de Ziua Mondială a Sănătăţii, că are hotărârea să facă ceea ce poate pentru demnitatea de doctor.

"Am hotărârea necesară să fac ceea ce pot eu să fac pentru (...) demnitatea de doctor, pentru ceea ce înseamnă respectul faţă de doctor, pentru că au trecut prea mulţi ani de când am fost consideraţi altfel decât cum am fost crescuţi, cum am fost educaţi şi cum suntem în general", a declarat Sorin Oprescu înainte de începerea concertului.

La rândul său, prof.univ.dr.Mircea Penescu, directorul general al Spitalului de Nefrologie Carol Davila din Bucureşti, a spus că Oprescu şi-a petrecut tinereţea în tăcerea sălilor de operaţie, fiind antrenat "să se orienteze rapid în plagă", să detecteze răul şi să acţioneze eficient.

"Cam acelaşi lucru îl face de câţiva ani buni de zile ca primar al Bucureştiului, încercând să facă o chirurgie reparatorie plastică şi estetică a acestui oraş îmbătrânit, dar atât de drag, care este Bucureştiul nostru. Cred că sunt în măsură ca beneficiar, ca să spun aşa, prin spitalul pe care-l conduc, al influenţei pozitive pe care Asociaţia Spitalelor din Primăria Bucureşti a avut-o, să recunosc că nici eu nu am sperat să se întâmple nişte minuni într-un timp atât de scurt şi s-au întâmplat", a afirmat Penescu. El a adăugat că Oprescu luptă pentru normalitate, pentru firesc cu multă francheţe şi căldură, este "un om între oameni".

"Noi am celebrat în fiecare an această zi specială (7 aprilie - Ziua Mondială a Sănătăţii n.r.) şi anul acesta, pentru corpul medical şi pentru toţi iubitorii muzicii şi în mod special pentru persoanele în vârstă pe care le respectăm enorm şi pentru care mulţi dintre noi fac tot ceea ce pot pentru a le păstra această sănătate, vom oferi un concert", a menţionat dr. Mircea Penescu în deschiderea concertului.

Orchestra Medicilor susţine, sâmbătă seara, la Ateneul Român, un concert, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Ziua Mondială a Sănătăţii este marcată în acest an sub sloganul "O stare bună de sănătate adaugă viaţă anilor - vârstnici sănătoşi, activi şi fericiţi!".

Orchestra Medicilor funcţionează sub patronajul Fundaţiei "Medicină şi Muzică" şi are drept preşedinte pe prof.univ. dr. Mircea Penescu, directorul general al Spitalului de Nefrologie Carol Davila din Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor