Sondaj INSCOP: Câţi români ar vota un partid naţionalist, dacă ar promova familia tradiţională sau apropierea de Rusia

(Epoch Times România)

Aproximativ 59,5% dintre români ar vota un partid naţionalist care promovează valorile religioase şi care susţine familia tradiţională, în timp ce doar 21% ar vota un astfel de partid în cazul în care acesta ar propune o apropiere de Rusia, se arată în sondajul "Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naţionalist în era dezinformării şi fenomenului ştirilor false" – Partea a II-a, citat de Psnews.ro.

Potrivit sondajului - realizat de INSCOP Research, în parteneriat cu Verifield şi la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group -, 35% dintre români (ceea ce reprezintă 21% din totalul populaţiei) ar mai vota un partid naţionalist, dacă acesta ar milita pentru ieşirea României din Uniunea Europeană.

De asemenea, doar 25% dintre români (ceea ce reprezintă 15% din totalul populaţiei) ar mai vota cu un asemenea partid, dacă acesta ar propune restrângerea drepturilor minorităţilor naţionale.

Sondajul a fost realizat în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshall Fund of the United States şi finanţat de Black Sea Trust for Regional Cooperation, prin True Story Project.