Sondaj global: 'Sărbătoriţi Ziua Îndrăgostiţilor?'

Cristina Herrera Murgueitio, Medellín, Columbia
Cristina Herrera Murgueitio, Medellín, Columbia (The Epoch Times)

Mulţi oameni din întreaga lume sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor, pentru a-şi onora prietenii şi pe cei dragi. Reporterii Epoch Times din Columbia până în Grecia au primit un răspuns entuziast similar când au întrebat localnicii: 'Sărbătoriţi Ziua Îndrăgostiţilor?'

Medellín, Columbia

Cristina Herrera Murgueitio, 22 de ani, grafician publicitar

Da, sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor. De fapt îmi place să sărbătoresc această zi pentru că pot să-mi exprim dragostea şi afecţiunea pentru toţi cei care sunt mereu aproape de mine, oferindu-mi sprijin pentru a deveni o persoană mai bună în fiecare zi. Ziua Îndrăgostiţilor este scuza perfectă pentru a oferi daruri şi a petrece timpul cu oamenii pe care îi iubesc cel mai mult, cum ar fi familia mea, iubitul meu, şi prietenii. În această zi îmi place să fac lucruri neobişnuite, cum ar fi să scriu bileţele de dragoste şi să fac surprize frumoase.

New Jersey, Statele Unite ale Americii

Lese Franklin, 27 de ani, dansatoare în cadrul unei companii de teatru muzical

Da! Eu merg de obicei în Allentown, Pa., unde petrec timpul cu prietenele mele (familia mea locuieşte acolo, de asemenea). Îmi place mâncarea italiană, aşa că vom mânca probabil la Olive Garden înainte de a ieşi în oraş. Şi poate că voi reuşi să îmi întâlnesc jumătatea.

Dalby, Suedia

Miriam Andersson, 46 de ani, profesoară de liceu

Da, desigur, este important să sărbătorim Ziua Sf. Valentin - ziua dragostei. Soţul meu şi cu mine sărbătorim această zi într-un mod destul de modest. Dar eu cred că este important să ne arătăm dragostea reciprocă în fiecare zi din căsnicia noastră.

Diadema, Sao Paulo, Brazilia

Rosangela Andrade Severo Prado, 34 de ani, agent fiscal

Da, o sărbătoresc. Sunt căsătorită de 11 ani şi întotdeauna o sărbătoresc. Dacă sărbătoarea există, atunci este bine să o celebrăm, dar pentru mine fiecare zi este Ziua Îndrăgostiţilor. Este nedrept să ne amintim de cei iubiţi numai la această dată şi să îi uităm în celelalte 364 de zile ale anului.

Bangalore, India

Purnavi Sundaram, 23 de ani, student post-universitar

Ziua Îndrăgostiţilor nu are o semnificaţie specială pentru mine, dar o petrec cu cei dragi şi luăm prânzul sau cina pentru a o sărbători. Fiecare zi este Ziua Îndrăgostiţilor pentru mine şi merită sărbătorită! Mă asigur că cei dragi se simt întotdeauna speciali tot timpul anului – fie că e Ziua Îndrăgostiţilor sau nu.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Pamella de Leon, 21 de ani, studentă

Într-un fel, da. De obicei ies seara în oraş cu prietenii apropiaţi. Cred că atunci când îi iubeşti pe cei dragi, nu ai nevoie de o sărbătoare care să te încurajeze să îţi exprimi dragostea. Poţi face asta în fiecare zi.

Nafpaktos, Grecia

Anna Galanopoulou, 20 de ani, studentă

Când eram mai tânăr celebram Ziua Îndrăgostiţilor. Acum nu o mai sărbătoresc.

Buderim, Australia

Glenda McPherson, manager media la o companie de sănătate şi nutriţie

Sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor, deoarece cred că este foarte important să ne arătăm dragostea zilnic. Şi cred că este bine că se pune accentul pe romantism pentru ca acesta s-a cam pierdut în ultima vreme. În plus, toată lumea se concentrează numai pe aspectele neplăcute ale vieţii şi uită partea distractivă a vieţii. Cred că ar trebui să fim fericiţi că trăim şi iubim.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial: "Cum credeţi că va arăta viitorul radioului?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură