Sondaj global: "Dacă a trebuit să reducă drastic bugetul unui minister al guvernului, care ar fi acela?"

Epoch Times România
20.03.2012

Pacea este un lucru important , aşadar reporterii Epoch Times au constatat că tăierea bugetului Ministerului Apărării a fost alegerea predominantă, din Rochester Statele Unite ale Americii până la Mbeya, Tanzania. Întrebarea a fost următoarea.

Dacă a trebuit să reducă drastic bugetul unui minister al guvernului, care ar fi acela?


Mbeya, Tanzania

Exuvery JK Simukula, 47 de ani, bibliotecar

Aş reduce bugetul Ministerului Apărării. Suntem o ţară paşnică. Este pace şi de aceea nu avem nevoie să folosim mulţi bani pentru a ne înarma. Poate aş transfera banii la educaţie şi sănătate.

Sofia, Bulgaria

Nelis Rashidova, 24 de ani, studentă

Dacă aş putea, aş reduce reduce drastic bugetul Ministerului Finanţelor. În acest fel, agenţiile din cadrul ministerului vor trebui să se auto-susţină. Bonusurile lor se vor baza pe rezultatele muncii lor, ceea ce va spori eficienţa, iar rezultatul va fi în strictă conformitate cu legea.

Bucureşti, România

Rareş Pop Tudor, 31 de ani, copywriter

I-aş reduce bugetul Ministerului de Interne. Problema este că trăim într-un stat predominant poliţienesc. Fondurile lor sunt mai mult decât suficiente, astfel încât acestea ar trebui să fie redirecţionate către un alt domeniu care are nevoie de dezvoltare, cum ar fi educaţia, cultura, şi aşa mai departe.

Puerto Montt, Chile

Patricia Belmar Aguilera, 36 de ani, vânzătoare

În Chile există 22 de ministere şi odată cu recesiunea globală , ar trebui să trăim un pic mai auster. Ministerul Apărării primeşte o contribuţie mare din partea guvernului. De fapt, acum suntem în timp de pace, aceasta nu este justificată. Totuşi apărarea ajută în timpul dezastrelor naturale, serviciile sale fiind destul de eficiente. Dar aş reduce contribuţiile la telecomunicaţii şi la transporturi deoarece acestea produc cele mai multe pierderi. S-a discutat de un satelit trimis în spaţiu, dar despre care nu se mai ştie nimic.

Rochester, New York, Statele Unite ale Americii

Zack Ventrella, 26,botanist

Cu siguranţă ar fi Departamentul Apărării. Cred că este saturată, iar aceştia cheltuiesc banii în locuri în care nu ar trebui. Şi s-au implicat în ultimii doi ani în lucruri care nu sunt corecte. De exemplu să luăm cele două războaie, contracte de război care nu sunt contabilizate, personal care nu este contabilizat şi lucrurile tehnologice noi pe care se cheltuiesc bani, bani ce pot fi reduşi. Toţi banii pe care îi cheltuim pe dezvoltarea de armament, pe invenţia armelor noi, rachete ghidate prin laser şi aşa mai departe, ar putea fi cheltuiţi pe educaţie şi tehnologii curate, dar nu se face asta.

Dubai,.Emiratele Arabe Unite

Aarti Jethwani, 28, şeful dezvoltării mediului de afaceri local

Aş spune sectorul public din Emiratele Arabe Unite şi în special de la informaţiile raportate de Naţional [ziarul local] cu ceva timp în urmă, faptul că unele autorităţi federale aloca până la 92 la sută din bugetul lor pentru salarii. Deşi această cifră pare inutil de mare, elementul important pentru binele naţional este valoarea relativă a banilor necesari pentru aceste salarii.

Sunshine Coast, Australia

Aaron Ford, 21 de ani, bucătar

Nu aş putea alege doar un minister, pentru că, în opinia mea, atât opoziţia cât şi guvernul aflat la putere nu îşi fac treaba în mod corespunzător. Şi eu nu pot alege un singur minister, deoarece niciunul dintre ele nu au făcut ceea ce au spus că vor face. Atunci când au ajuns la putere, niciunul dintre ele nu a pus efectiv în aplicare toate lucrurile pe care au spus că le vor face. Aş spune că trebuie să fie toţi eliminaţi şi să avem în loc un guvern cu totul nou, care pune accent pe oamenii din Australia. ... Niciunul dintre ministere nu mai are nici o putere, cele mai multe persoane din Australia nu mai cred în ele.

Lima, Peru

Pedro Villanueva, 58 de ani, economist

Costurile ar trebui reduse la Biroul de război. Resursele rămase ar trebui să fie transferate în sectorul educaţiei, pentru că e mult de lucru pentru a creşte atenţia dată valorilor autentice, atunci toate problemele ce ţin de familie ar putea fi rezolvate, precum şi probleme ale omenirii. În sectorul public, birocraţia este excesivă; există corupţie şi lipsă de onestitate. De asemenea, în contractele de achiziţii publice există o lipsă de transparenţă şi lipsa onestităţii este în creştere.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii EpochTimes intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial: "În pielea cui ai vrea să fii pentru o zi?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor