Sondaj global: "Cunoaşteţi vreun fapt uimitor, dar neştiut de majoritatea oamenilor?"

Hemant Odhrani, Dubai, Emiratele Arabe Unite
Hemant Odhrani, Dubai, Emiratele Arabe Unite (The Epoch Times)

Pornind de la sfaturi despre piaţa de capital până la intuiţii profunde privind puterea de gândire pozitivă, fiecare persoană crede că are unele cunoştinţe pe care ceilalţi nu le ştiu. Asta este ceea ce reporterii Epoch Times din Dubai până în Irlanda au aflat când au întrebat localnicii: "Cunoaşteţi vreun fapt uimitor, dar neştiut de majoritatea oamenilor?"

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Hemant Odhrani, 18 de ani, student

Ceea ce cred că eu ştiu şi majoritatea oamenilor nu, este că tot ceea ce se întâmplă în jurul lor se întâmplă în funcţie de ceea ce cred ei. Iar ei chiar nu îşi dau seama de acest fapt. Am realizat asta când am analizat trecutul meu şi am simţit că acestea erau lucrurile pe care le-am vrut în viaţa mea. De exemplu, dacă doriţi să vă faceţi noi prieteni şi vă imaginaţi cum ar fi prietenii dvs, a doua zi veţi vedea că prietenii pe care vi i-aţi imaginat i-aţi întâlnit. Mi-am dat seama cu adevărat de această magie când am citit o carte numită "Secretul", pe care eu chiar o recomand.

Ubatuba, SP, Brazilia

Erica Maggiorini, 30 de ani, masterand

Când am efectuat activităţi de consultanţă în Bahia, am constatat că 1 tonă de teren ar putea deţine doar 1 gram de aur. Am făcut un sondaj privind fauna de la marginea unei păduri unde erau depuse reziduurile extracţiilor de aur. Nu ne putem imagina ce impact are vanitatea umană asupra mediului.

Atena, Grecia

Nasma Hlaihel, 29 de ani, designer şi producător de bijuterii

Cred că e uimitor câte miliarde de oameni sunt atât de bine instruiţi, controlaţi, ascultători şi răbdători în lumea incorectă în care trăim. Oamenii suportă un stres incredibil şi pot sta cu capul plecat şi cu gura închisă toată viaţa lor. Mi se pare că este uimitor să ştiu câtă putere are fiecare dintre noi în interior.

New York Statele Unite ale Americii

Nishant Tyagia, 30 de ani, student la finanţe

Că următorul război major va fi pentru apă. Atunci când familia mea şi cu mine am călătorit înapoi în India, am văzut că nivelul apei din râul Gange este în scădere şi că o mare parte a râului pare să fi secat. În conflictul actual dintre Pakistan şi India, dacă ambele părţi s-ar decide să-l închidă, aceasta ar afecta miliarde de oameni care trăiesc în ţările din întreaga zonă. În afară de aceasta, poluarea râului se înrăutăţeşte din ce în ce mai mult. Dacă nu se face ceva, oamenii nu vor mai putea folosi apa, chiar dacă vor avea un sistem de filtrare.

Kureelpa, Australia

Sue Cosentino, 60 de ani, lucrător în marketing

Avem acţiuni într-o mină mare de cupru numită CDU, care este o mină de cupru din Cloncurry. Ne-am dus acolo pentru o AGM [Adunarea Anuală Generală] săptămâna trecută. Acţiunile au o cotă de 4 dolari în acest moment şi vor plăti dividende de 4 dolari pe acţiune. Cei mai mulţi oameni nu ştiu ce este acolo. Soţul meu a crescut acolo şi ştie care este situaţia exactă. Am urmărit situaţia timp de şapte ani şi am cumpărat acţiunile la aproximativ 2 dolari.

Coleraine, Irlanda de Nord (în vizită în Australia)

John Milliken, 73 de ani, manager de distilerie pensionat

Cred că oamenii trebuie să ţină seama de ceea ce fac. ... Devin din ce în ce mai îngrijorat când văd lucrurile care se întâmplă acum dar care nu s-au mai întâmplat niciodată înainte, cum ar fi tsunami, inundaţii. Zone din Australia au fost inundate. ... Aceleaşi lucruri se întâmplă şi acasă. Nu-mi amintesc, în cei 73 de ani ai mei, ca anumite zone din Irlanda de Nord să fi fost inundate. Ceva se întâmplă şi trebuie să fim cu luare aminte. Din păcate, ca individ, vocea ta este foarte rar auzită. Totul cade în seama guvernelor - ei sunt cei care trebuie într-adevăr să bage de seamă şi să facă ceva în legătură cu asta.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial:Care a fost cel mai important eveniment din ţara dvs. în ultimul an?

Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi. Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru electronic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură