Sondaj global: "Credeţi că protestele sunt o modalitate eficientă pentru a iniţia schimbarea?"

Protestele paşnice, protestele la scara largă şi protestele cu mesajul corect pot fi eficace în atragerea atenţiei, este ceea ce au descoperit reporterii Epoch Times din Canada până în Dubai când au întrebat localnicii:
Epoch Times România
05.10.2012

Protestele paşnice, protestele la scara largă şi protestele cu mesajul corect pot fi eficace în atragerea atenţiei, este ceea ce au descoperit reporterii Epoch Times din Canada până în Dubai când au întrebat localnicii:

"Credeţi că protestele sunt o modalitate eficientă pentru a iniţia schimbarea?"

Halifax, Canada

Gary Grove, 61 de ani, vânzător ambulant

Da. A protesta este unul dintre drepturile noastre democratice. Acesta este un drept pentru care s-a luptat din greu. Eu nu cred în aderarea la un protest, în acoperirea feţei şi în producerea de pagube sau comiterea de infracţiuni. Acesta nu e un protest, este o infracţiune. Dar fără proteste paşnice, nu ar exista nici o schimbare.

Lima, Peru

Rosario Morales, 28 de ani, Administrator

Cred că protestele sunt modalităţi eficiente pentru a iniţia schimbarea, pentru ca oamenii au tot dreptul să se plângă sau să protesteze dacă nu sunt de acord cu ceva. Dar aceste proteste trebuie să folosească un limbaj al păcii, printr-un reprezentant ales de ambele părţi şi să facă tot posibilul să ajungă la un acord bun. Când protestele de stradă aduc în prim plan anumite persoane, care sunt de multe ori infractori şi care fură sau jefuiesc casele şi magazinele, guvernele ar trebui să ţină seamă de proteste şi de reclamaţii şi să încerce să le rezolve, pentru că asta ar duce la progres.

Itatiba, Brazilia

Felipe Lima, 17 ani, elev

Protestele pe scară largă schimbă lucrurile pentru că oamenii aud ceea ce au de spus protestatarii. Oamenii de obicei nu acordă atenţie protestelor la scara mică. Cred că protestele sunt importante. Nu m-am alăturat nici unui protest până acum.

Malmö, Suedia

Steliana Miu, 64 de ani, profesor de istorie pensionar

Da, cred că sunt necesare deoarece nu există o societate perfectă în această lume, iar protestele sunt o formă de a arăta aspectele negative ale societăţii şi de a evidenţia că există modalităţi de îmbunătăţire a societăţii. Chiar dacă ele nu dau rezultate imediate şi chiar dacă nu au întotdeauna un rezultat pozitiv, este bine că oamenii îşi pot exprima sentimentele lor cu privire la părţile mai puţin bune ale societăţii.

New York, Statele Unite ale Americii

Moses Logan, 18 ani

Eu nu cred asta, dar cred că este o modalitate foarte bună ca oamenii să-şi exprime opinia privind modul în care economia şi guvernul le afectează viaţa. Pentru că dacă ei nu ar protesta, majoritatea dintre noi nu am şti ce se întâmplă. Ei sunt vocea care trebuie auzită.

Comarnic, România

Costin Potroanchenu, 42 de ani, director

Da sunt. Când protestezi, ceri ceva. Deci este o modalitate eficientă să atragi atenţia asupra nevoilor şi suferinţelor tale.

Atena, Grecia

Maria Kouneli, 56 de ani, proprietar al unui magazin alimentar

Cred că au un anumit efect. Am văzut că în ultima vreme nu a existat prea multă schimbare. E totul pentru nimic. Acum, în timpul crizei economice, politicienii au luat deja deciziile. Cu ceva timp în urmă exista o schimbare. Acum este diferit.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Sameer Muhammad, 20 de ani, comis-voiajor

Nu, pentru că emoţiile nu contează pentru politicieni şi, prin urmare, protestele nu vor conta prea mult pentru că numai politicienii au puterea şi capacitatea de a aduce schimbarea.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial:"Credeţi că există vreo tensiune între durabilitate şi progres

Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor