Sondaj global: Credeţi că explorarea spaţiului merită cheltuiala?

Katerina, Seisi, Malmo, Suedia
Katerina, Seisi, Malmo, Suedia (The Epoch Times)

Mulţi oameni sprijină explorarea spaţiului, inclusiv cheltuielile pe care le implică, pentru câştigurile pe care aceasta le aduce umanităţii. Asta este ceea ce reporterii Epoch Times din Canada până în Chile au descoperit atunci când au întrebat localnicii: Credeţi că explorarea spaţiului merită cheltuiala?

Malmö, Suedia

Katerina Seisi, 32 de ani, farmacist

De ce nu? Explorarea este intrinsecă naturii noastre. Acesta alimentează curiozitatea, inspiraţia şi creativitatea. Explorarea spaţiului nu reprezintă o risipă pentru economie, ea generează infinit mai multă bogăţie decât cheltuieli. De fapt, bugetul pe 2007 al NASA de 16,3 miliarde de dolari este o parte minusculă din PIB-ul total de 13 mii de miliarde de dolari. Suma pe care o cheltuim pe explorarea spaţiului este minusculă în comparaţie cu ceea ce cheltuim pe război, sporturi profesioniste şi divertisment de televiziune, iar rezultatele sunt mult mai pozitive. Concluzia este că niciodată nu putem fi siguri dacă curiozitatea noastră ne va conduce spre o cale fertilă sau spre un peisaj ars!

Vancouver, Canada

John MacKillop, 52 de ani, Pensionar, fost angajat telecomunicaţii

Aş spune că explorarea spaţiului merită cheltuiala, deoarece s-a dovedit în trecut că ne aduce noi tehnologii, pe care le folosim tot timpul - în medicină şi în industria sănătăţii în general. De asemenea, este foarte firesc ca oamenii să fie curioşi, iar explorarea spaţiului satisface o parte din această curiozitate şi ne dă o şansă de a visa şi a ne imagina.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Faisal Mohamed, 20 de ani, Student UG

Da, cred că explorarea spaţiului merită cheltuielile, mai ales că lumea de astăzi cheltuieşte atât de mult pe război, arme etc. În viitorul apropiat, lumea va deveni un spaţiu prea mic ca oamenii să trăiască şi, dacă nu vrem să ajungem pe cale de dispariţie, rasa umană s-ar putea să fie nevoită să plece de pe Pământ.

Lima, Peru

Betty Muntenegru, 30 de ani, specialist gastronomie

Cred că merită cheltuielile deoarece obţinem informaţii despre tot ceea ce există dincolo de Pământ, în spaţiu. Dacă există alte locuri, alte planete care pot fi locuibile, ce fel de viaţă, plante, animale sunt acolo, etc? De exemplu: atunci când primul om a păşit pe lună, a fost foarte impresionant, iar prin experienţele lor am învăţat lucruri noi. Recomand celor care au mulţi bani să investească în explorarea spaţiului.

Itatiba, Brazilia

Andreia Pereira, proprietar de magazin

Cred că este bine, pentru că ar fi ipocrit să credem că umanitatea este singura formă de viaţă din univers. Cred că cercetarea spaţiului ar trebui să continue.

Atena, Grecia

Dialecti Paslidou, 41 de ani, designer de bijuterii contemporane

Nu, pentru ca această sumă de bani ar putea fi alocată combaterii sărăciei sau îngrijirii sănătăţii. Ei au explorat atât de mulţi ani şi nu ştiu cine a beneficiat de de urma descoperirilor.

Headlands Alexandra, Australia

Kaitlan Milligan, 17 ani, studentă la drept

Cred că explorarea spaţiului merită cheltuielile, deoarece nu putem avansa ca societate dacă nu ştim cu adevărat de unde venim şi cum trebuia să fim.

Puerto Montt, Chile

Măria José Alvarado, 22 de ani, vânzătoare

Da, cred că merită să investim în explorarea spaţiului. Există atât de mult mister în jurul nostru - dacă ne gândim la infinit şi la multe dintre descoperirile folosite actualmente, explorarea se dovedeşte a fi foarte utilă aici, pe Pământ, cum ar fi camera de rezonanţă şi o listă nesfârşită de lucruri, pe care ar fi dificil să le enumăr. De asemenea cred că noi provenim din universul infinit şi nu vom şti niciodată dacă în viitorul apropiat vom fi nevoiţi să ne mutăm şi poate să găsim un alt loc în bolta cerească.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial:Ce părere aveţi despre rezultatul alegerilor din SUA?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură