Sondaj global: "Ce invenţie credeţi că lipseşte lumii?"

Epoch Times România
01.11.2012

O baterie veşnică de telefon mobil, un curăţător pentru nuca de cocos şi un aspirator pentru a curăţa lumea noastră se numără printre invenţiile inspiraţionale pe care reporterii Epoch Times din Puerto Montt până în Atena le-au descoperite când au întrebat localnicii: "Ce invenţie credeţi că lipseşte lumii?"

Puerto Montt, Chile

Karen Villegas Asencio, 32 de ani, angajat bancar

În lumea actuală pare că totul a fost deja inventat. Omul aproape că nu mai este uimit de noile produse care apar. Ştiinţa şi tehnologia sunt atât de avansate, tot ce pare nou şi ingenios indică direcţia în care ne îndreptăm? Majoritatea [invenţiilor] ne pot ajuta, ne pot aduce confort. Dar ele ne contaminează foarte mult - pământul, apa, aerul, aproape totul de pe planetă este contaminat. Ce ar trebui să se inventeze din punctul meu de vedere este un instrument sau o maşinărie care să cureţe lumea noastră; eu cred că această invenţie ar trebui să apară în lumea noastră.

Malmö, Suedia

Bengt, Sjörin, 70 de ani, Soldat ONU pensionat

Cred că lumii îi lipsesc mai multe lucruri bune, de aceea îmi doresc [o invenţie] – un fel de maşină mare sau o armă imensă cu laser – care să poată distruge toate armele din lumea noastră, iar după aceea să se autodistrugă.

Lima, Peru

Oscar Núñez, 64 de ani, gestionar

Eu cred că lumea nu duce lipsă de invenţii, deoarece toată tehnologia de până acum nu a dus la nimic bun. Iar uneori sunt create conflicte între ţări prin intermediul a diferite invenţii, care sunt dezvoltate pentru a afla secretele guvernelor şi alte lucruri importante ... În orice caz, ceea ce ar trebui inventat este să învăţăm să ne iubim unii pe alţii - cum să creăm o stare de armonie în lume.

Medellín, Columbia

César Augusto Coronel Espinosa, 47 de ani, pensionar

De-a lungul timpului au fost create multe invenţii, şi multe încă urmează să fie create. În domeniul fructelor au fost făcute multe, cum ar fi ajutoarele de bucătărie, curăţătorii de portocale sau de cartofi etc. Dar oamenii care folosesc nuci de cocos şi cacao continuă să le cojească cum au făcut-o acum sute de ani. Ar fi frumos să avem un instrument care să cojească nucile de cocos şi, în acelaşi timp, cacaoa.

Itatiba, Brazilia

Agatha Fernandes, 15 ani, elev

Cred că lumea are nevoie de o baterie de telefon mobil care să nu se termine niciodată. Bateria de pe telefonul meu se termină mult prea repede.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Ali Malik, 24 de ani, masterand Administrarea Afacerilor

Din punctul meu de vedere lumea duce lipsă de surse de alimentare cu energie. Cred că ar fi ajutător dacă oamenii ar începe să utilizeze un sistem de energie solară pe acoperişul caselor lor. Ei ar avea o aprovizionare cu energie în timpul serii. Sistemele solare se încarcă cu lumina soarelui şi pot fi folosite în restul zilei. Aceasta este o invenţie care există deja, dar nu e ceva folosit în mod obişnuit pentru toate casele.

Atena, Grecia

Tilemahos Hainis, 26 de ani, Relaţii Publice

Invenţia care lipseşte în secolul XXI este ceva care ne-ar putea duce în trecut, pentru a retrăi toate amintirile de care ne e dor.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial:"Credeţi că explorarea spaţiului merită cheltuiala?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor