Sondaj global: "Ce ati vrea sa stiti despre o persoana pe care o intalniti pentru prima data?"

Angela Maria Trujillo Arango, Medellin, Colombia.
Angela Maria Trujillo Arango, Medellin, Colombia. (The Epoch Times)

Cand intalnesti o persoana noua este important sa o intrebi despre ce ii place si cu ce se ocupa – intrebari care pot oferi o imagine de ansamblu despre persoana respectiva. Aceasta este ceea ce au descoperit reporterii The Epoch Times din Columbia pana in Australia atunci cand au intrebat localnicii: "Ce ati vrea sa stiti despre o persoana pe care o intalniti pentru prima data?"

Medellin, Columbia. Angela María Arango Trujillo, 45 de ani, medic veterinar

Primul lucru pe care vreau sa il stiu este daca acea persoana este asa cum o percep eu. Ma dedic apoi cercetarii si interpretarii fiintei din fata mea. ... Ma intreb daca vom deveni prieteni. Vreau sa stiu cum percepe ea lumea, relatia cu ceilalti si cu planeta. Daca iubeste animalele, daca este dispusa sa traiasca in armonie si sa respecte viata diferitelor fiinte cu care imparte spatiul nostru uman, daca ar fi interesata de o propunere de convietuire umana placuta, fara deosebiri bazate pe cultura, nationalitate sau crez. Practic asta este ceea ce caut in oameni.

Queens, New York, Statele Unite ale Americii. Jillian Besemer, 25 de ani, dadaca

As dori sa stiu ce carte citeste in momentul de fata. Puteti afla multe despre cineva si ceea ce ii place doar printr-un titlu.

Iasi, Romania. Talida Honciuc, 21 de ani, studenta la drept

[As dori sa stiu] locul lor de munca sau ocupatia. Lucrurile pe care o persoana le face in mod regulat sunt cele care definesc acea persoana; acestea va pot spune mai multe despre cine este acea persoana. S-ar putea sa uit numele unei persoane, dar intotdeauna imi voi aminti ocupatia sa. Iar faptul ca va interesati de ocupatia cuiva, este, de asemenea, un semn de respect fata de acea persoana.

Puerto Montt, Chile. Patricia Zunino, 38 de ai, controlor de inventar

Cand intalnesc oameni intalnesc prima data doresc sa stiu sunt cat mai multe informatii posibile, de la numele lor pana la ce le place; este ca si cum le-as cere biografia lor. In acest fel o persoana poate oferi mai multe, mai ales daca se pune problema colaborarii. Daca cineva nu are nici o informatie cu caracter personal si, brusc, exista un comportament ciudat sau emotional, ar putea exista tendinta de a judeca in mod gresit si asta ar da nastere la o situatie neplacuta. Cum putem fi de ajutor daca nu exista comunicare; asta ar putea duce la neintelegeri.

Barcelona, Spania (din Canada). Allyson, 29 de ani, studenta

Pentru mine, este important sa intreb mai intai profesia pentru ca este un punct de plecare pentru multe alte intrebari cu privire la acea persoana. Din profesie, puteti cunoaste informatiile de baza despre o persoana.

Sofia, Bulgaria. Ekaterina Yankova, 30 de ani, director de Recrutare si Selectie

In primul rand, vreau sa stiu numele persoanei astfel incat sa ma pot adresa persoanei respective cu numele sau; asta scurteaza drastic distanta. Imediat dupa aceea, lucrul cel mai interesant este cum sa obtineti cele mai bune informatii despre aceasta persoana si sa va imprieteniti cu ea.

Sunshine Coast, Australia. Sharan Shaw, 41 de ani, administrator de Birou

Intrebarea depinde de situatia in care va aflati – ar putea fi o ocazie sociala sau ar putea fi o ocazie de afaceri. In functie de asta, veti gasi motivele pentru care doriti sa stiti anumite lucruri despre acea persoana. Daca a fost o ocazie de afaceri, istoricul lor in afaceri, domeniul de activitate, de cat timp lucreaza in domeniu. Daca a fost o ocazie sociala, doar interesele lor, lucrurile in comun si lucruri de acest gen.

Aneby, Suedia. Olivia Svensson, 21 de ani, administrator Gradina Zoologica

Numele, desigur, este primul lucru pe care doriti sa-l stiti. Apoi, un pic despre activitatea persoanei, si unde locuieste el sau ea. Asta e ceea ce imi vine in minte in legatura cu ce as intreba.

Sao Paulo, Brazilia. Diego Silva Costa, 19 ani, studenta la Administrarea Afacerilor

Sunt mereu curios in legatura cu ce cred oamenii despre mine. Deci, daca as putea sa pun o intrebare atunci cand ma intalnesc cu cineva pentru prima data, dupa o mica discutie, bineinteles, as intreba care a fost prima impresie pe carea aceasta persoana a avut-o despre mine. Ce parere aveti de mine? Cred ca este o intrebare buna, pentru ca as sti ce fel de impresie au alte persoane despre mine, in relatiile personale si la locul de munca.

Lima, Peru. Saranith Olortegui, 17 ani, elev la profilul Admistratie in Turism

As vrea sa stiu despre oamenii pe care ii intalnesc pentru prima data daca sunt elevi ca si mine, deoarece acestia sunt, in general, tineri ca mine. Ii intreb despre ce studiaza; unde studiaza; de ce au ales aceasta cariera? Si daca studiaza turismul ca si mine, atunci le povestesc despre calatoriile mele si expertiza pe care o am.

Miramar, Wellington, Noua Zeelanda. Pietrei Finai, 21 de ani, ucenic instalator

[As dori sa stiu] Daca au copii sau nu. Asta mi s-a intamplat sambata. Eram intr-un club, distrandu-ne, si am intalnit o fata – frumoasa - si am inceput sa discutam. Am reusit sa obtin numarul ei de telefon, dar inainte sa plece mi-a spus ca are doi copii, si asta mi-a cam taiat avantul.


Urmariti sondajul global in fiecare saptamana. Corespondentii Epoch Times intervieveaza oameni din intreaga lume pentru a invata despre viata si perspectivele lor privind realitatile locale si globale. Intrebarea de saptamana viitoare la nivel mondial: "Scandalul Murdoch privind interceptarea telefonica va afectat punctul dumneavoastra de vedere asupra mass-mediei in general?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură