Sondaj global: "Care sunt părerile dvs despre masacrul recent de la şcoala primară (Sandy Hook) din Statele Unite ale Americii?"

Elizabeth Maynard, Ohio, SUA
Elizabeth Maynard, Ohio, SUA (The Epoch Times)

Tristeţe şi regret pentru vieţile nevinovate pierdute, precum şi nevoia implementării unor legi mai stricte privind armele au fost răspunsurile generale din SUA până în India, atunci când reporterii Epoch Times au întrebat localnici: "Care sunt părerile dvs despre masacrul recent de la şcoala primară (Sandy Hook) din Statele Unite ale Americii?"

Ohio, Statele Unite ale Americii

Elizabeth Maynard, 29 de ani, asistent social pentru copii cu nevoi speciale

Mi se pare foarte trist şi simt unele remuşcări cu privire la întregul eveniment şi la faptul că cineva ar putea răni pe nedrept nişte copii. Societatea noastră este un loc cu adevărat negativ şi a devenit o provocare ca oamenii să rămână optimişti şi să fie mai buni unii cu alţii. Singura [cale] prin care putem face acest lucru este prin a ne apropia şi a nu lăsa ca acest eveniment tragic să ne deprime. Pentru că cu cât mai mult ne concentrăm asupra elementelor negative, cu atât mai mult suntem afectaţi de ele.

Puerto Montt, Chile

Paula Beels, 31 de ani, coafeză

Mi se pare îngrozitor că astfel de lucruri oribile se întâmplă oamenilor nevinovaţi, dar toate evenimentele, indiferent de cât de grele sau de cât de urâte par a fi, se întâmplă pentru un motiv. Pe de altă parte, persoana care a comis acest act condamnabil nu era normală. În plus există o lipsă teribilă de credinţă. În zilele noastre, fiinţele umane sunt mai îngrijorate cu privire la lucrurile materiale decât la cele spirituale şi cred că este o mare greşeală, din moment ce nu iei nimic cu tine când mori şi nu poţi decât să laşi amintiri bune părinţilor tăi, iubindu-i şi fiind o persoană bună.

Bangalore, India

Divya V Prabhu, 25 de ani, inginer de software

Este regretabil că vieţi nevinovate au fost sacrificate. Întrebuinţarea greşită a unor arme permise pentru auto-apărare este extrem de condamnabilă. Nu este necesar ca fiecare individ să deţină arme periculoase în numele auto-apărării. În schimb, sistemele de securitate pentru protecţia civililor pot fi consolidate. Ar trebui introduse legi stricte şi armele ar trebui interzise complet.

Gold Coast, Australia

Keith Cooper, 75 de ani, pilot de avion pensionar

Cred că toţi sunt o gaşcă de nebuni. Mentalitatea lor privind armele îmi scapă în totalitate, ca să fiu sincer. Mă bucur că nu locuiesc acolo, ca să zic aşa. Cred că şi-au creat singuri această problemă. Ei au acest amendament de care tot vorbesc, dar el datează de pe vremea federaţiei, când armele pe care le aveau erau nişte puşti cu un singur foc. Ei nu aveau aceste arme automate, care sunt complet letale. Aşa cum am spus anterior, mentalitatea lor privind armele îmi scapă complet. Nu reuşesc să-i dau de cap.

Cochin, India

Shrutika Umarji, 24 de ani, student la drept

Lipsa unor legi stricte privind armele este principalul motiv pentru creşterea numărului de atacuri din America, mai ales în ultimii 30 de ani. Iar o astfel de libertate în mâinile unor cetăţeni care nu înţeleg valoarea unei vieţi omeneşti nu poate fi decât dezastruoasă. Compania puternică şi susţinătoare a armelor National Rifles Association a avut succes în eforturile sale de a atenua legile din America privind posesia de arme. Din moment ce este atât de uşor să obţii arme în mod legal în America, această problemă este una globală şi nu reflectă doar o problemă locală existentă în America.

Itatiba, Sao Paulo, Brazilia

Ricardo Cecon, reprezentant de vânzări

Accesul la arme se face uşor [în Statele Unite]. Orice persoană tânără poate obţine o armă pentru că face parte din cultura lor. [Dacă în Brazilia s-ar obţine armele la fel de uşor], ar schimba acest lucru cultura noastră?

Stockholm, Suedia

Lena Blondel, 68 de ani, traducător

Reacţia mea iniţială a fost şoc, neîncredere şi o tristeţe imensă. Apoi mi-au revenit amintirile privind Utoja şi două atacuri armate asupra unor şcoli, pe care le-am trăit în Montreal. Cele mai vii amintiri datează din 2006, incidentul având loc chiar lângă locul unde locuiam: mii de studenţi au ieşit în stradă când a lovit panica. ... Iar în lumina atacului de la Sandy Hook aş dori să se aprobe o legislaţie care să limiteze sau să interzică posesia de arme în SUA. Iar la o scară mai mare şi, probabil, mai îndepărtată, aş dori să văd apariţia şi înflorirea unei industrii de reciclare a armamentului la nivel local şi internaţional.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial: "Aţi respectat până acum deciziile pentru Anul Nou?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură