Sondaj global: "Care este cea mai grea muncă la care vă puteţi gândi?"

Reporterii Epoch Times din Noua Zeelandă până în Brazilia au descoperit că păstorii la munte, chirurgii şi muncitorii în construcţii sunt reprezentativi când vine vorba de locuri dificile de muncă, atunci când au întrebat localnicii: Care este cea mai grea muncă la care vă puteţi gândi?
Epoch Times România
18.10.2012

Reporterii Epoch Times din Noua Zeelandă până în Brazilia au descoperit că păstorii la munte, chirurgii şi muncitorii în construcţii sunt reprezentativi când vine vorba de locuri dificile de muncă, atunci când au întrebat localnicii: Care este cea mai grea muncă la care vă puteţi gândi?

Hamilton, Noua Zeelandă

Peter Boş, 64 de ani, consilier municipal

Să fii păstor la munte la sfârşitul iernii, când ai circa 5.000 de mieluşele. Plouă de două săptămâni şi urmează să ningă, iar iarba se găseşte prea puţin. Cred că este cel mai stresant loc de muncă. Trebuie să te gândeşti la familia ta, la situaţia fermei tale şi la bunăstarea animalelor tale.

Bogota, Columbia

Maria Cristina Lozano Diaz, 42 de ani, patolog

Cred că munca unui medic este cea mai dificilă. Medicina drept carieră este foarte riscantă şi implică o mare responsabilitate, în special pentru chirurgi, obstetricieni şi ginecologi, şi cardiologi, dar în general pentru toate activităţile care implică viaţa umană.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Mike Meijer, 24 de ani, student

Din punct meu de vedere, cea mai grea slujbă ar implica să fiu responsabil de eutanasierea animalelor fara stăpân sau nedorite. Deşi procesul fizic în sine este destul de nedureros, animalele de companie nu au luxul de a-şi alege propria soartă, cum e cazul oamenilor. Animalele domestice depind de bunătatea şi înţelegerea umană pentru a supravieţui şi a trăi confortabil. Şi cred că noi, ca oamenii care le-au domesticite în primul rând şi le-au luat drept animale de companie, ar trebui să ne asumăm responsabilitatea pentru domesticirea lor. De fiecare dată când un animal abandonat trebuie eutanasiat, noi ca fiinţe umane miloase am dat greş.

Atena, Grecia

Eva Aivalioti, 28 de ani, coafeză

La toate locurile de muncă te confrunţi cu unele dificultăţi. Eu cred că a fi profesor este destul de dificil, deoarece el sau ea trebuie să lucreze cu copiii, care urmează a se dezvolta mental şi care au nevoie de o educaţie adecvată. De asemenea, cred că, după familie, şcoala este cea de-a doua casă. Este un loc de muncă care presupune o mare responsabilitate şi necesită o mare toleranţă.

New York, Statele Unite ale Americii

Rob Alfonzo, paznic la High End Retail

Aş spune că muncitorii în construcţii. În primul rând pentru că este foarte periculos, în al doilea rând pentru că nu este un loc de muncă consecvent. Există posibilitatea ca un muncitor în construcţii să obţină un proiect şi să lucreze la el timp de câţiva ani, muncind zile lungi câte 13 ore, iar apoi să nu mai găsească nimic disponibil. De asemenea, construcţiile sunt foarte solicitante din punct de vedere fizic, dar primesc foarte puţină recunoaştere după ce un proiect este finalizat.

Piracicaba, Brazilia

Maria Bermudez, 54 de ani, tehnician de laborator

Cred că a fi zidar, pentru ca ei lucrează în soare, în condiţii precare. Tocmai am văzut pe strada un zidar care a căzut de pe o clădire. Pompierul a spus că aceştia ar trebui să acorde mai multă atenţie siguranţei lor. O altă profesie în care oamenii lucrează în soare şi în condiţii proaste este cea de tăietor de trestie de zahăr.

Lima, Peru

Edgar Chanca, 53 de ani, mecanic auto

Nu cred că există locuri de muncă dificile, pentru că totul depinde de voinţa. Dacă ai întotdeauna o atitudine negativă, atunci indiferent ce ai de făcut va fi destul de greu. Dacă la un moment dat, în meseria mea, primesc o sarcină pe care toată lumea o consideră grea, îmi dau seama că ei au încredere în mine şi că o pot face bine, şi aşa totul merge bine.

Malmö, Suedia

Ion Miu, 70 de ani, profesor de liceu şi inginer pensionat

Părerea mea este că cea mai grea muncă din lume este să lucrezi cu oamenii (în general) şi mai ales cu copiii. În multe alte ocupaţii, competenţa profesională este de ajuns. Dar atunci când lucrezi cu oamenii este aproape imposibil să atingi perfecţiunea când vine vorba de competenţă profesională. Pentru a reuşi în acest domeniu, părerea mea este că trebuie să fie profesionist în trei domenii: 1. Liderul trebuie să se cunoască pe el însuşi / ea însăşi foarte bine. 2. Să cunoşti oamenii care lucrează cu tine foarte bine şi la un nivel mai profund. 3. Liderul trebuie să fie o persoană deosebită, care poate comunica spontan, din inimă şi sincer cu colegii săi. Cred că aceşti trei factori sunt aproape imposibil de îndeplinit simultan la un loc de muncă.

Puerto Montt, Chile

Alexis Velasques Ranţul, 30 de ani, tehnician juridic

Fără îndoială cea mai grea slujbă pe care am făcut-o vreodată, în cei 30 de ani de viaţă, a fost să lucrez la o închisoare din Osorno. Mai exact la secţiunea inferioară a centrului de detenţie, în 2002 şi 2003. Câţiva ani am lucrat cu alte şapte persoane şi nu am primit nici un fel de compensaţie. Acei ani grei de muncă cu aceşti deţinuţi tineri, închişi din cauza unor situaţii sau motive diferite, au fost cu siguranţă ceva care mi-a atras atenţia. Printre cele mai frecvente infracţiuni (în opinia mea) au fost jafurile. În plus, era şocant să vezi cum copii care nu aveau mai mult de 16 ani fuseseră implicaţi în aceste tipuri de infracţiuni, având acum o istorie ca deţinut.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial:"Care este cea mai mare preocupare a dumneavoastră ca părinte?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor