Soldaţi şi poliţişti atacaţi cu arme albe în Bruxelles şi Londra

Un bărbat înarmat cu o macetă a fost împuşcat fatal după ce a atacat trei soldaţi în capitala belgiană. O oră mai târziu, în Londra, doi ofiţeri de poliţie au fost atacaţi de un bărbat înarmat cu un cuţit în faţa Palatului Buckingham.
Poliţişti stau de pază pe Bulevardul Emile Jacqmain din centrul capitalei belgiene Bruxelles, 25 august 2017, după un atac cu o macetă asupra a trei soldaţi.
Poliţişti stau de pază pe Bulevardul Emile Jacqmain din centrul capitalei belgiene Bruxelles, 25 august 2017, după un atac cu o macetă asupra a trei soldaţi. (Aurore Belot/AFP/Getty Images)

Poliţia belgiană a declarat vineri că a “neutralizat” un bărbat suspectat de atacarea a trei soldaţi cu o macetă.

„Un bărbat înarmat cu un cuţit a atacat un grup de soldaţi, care au tras asupra lui şi l-au neutralizat”, a declarat Jonathan Pfunde, purtător de cuvânt a poliţiei federale belgiene.

Ulterior, procurorii au declarat că atacatorul a murit, fără să menţioneze dacă decesul a avut loc la faţa locului.

Rapoartele anterioare au sugerat că suspectul, un belgian de origine somaleză în vârstă de 30 de ani, a supravieţuit focurilor de armă, dar că a rămas în stare critică după ce a fost împuşcat în faţă şi mână. Doi dintre soldaţi au suferit răni uşoare şi al treilea a fost spitalizat.

Soldaţii au fost atacaţi vineri seara la ora locală 8:15 p.m. (18:00 UTC), pe bulevardul Emile Jacqmain în centrul capitalei belgiene.

Bulevardul, aflat la mică distanţă de principala atracţie turistică a Bruxelles-ului, Grand Place, a fost sigilat.

Pe străzile capitalei belgiene au fost desfăşuraţi soldaţi, după un atac terorist care a avut loc anul trecut în oraş şi care a vizat aeroportul şi o staţie de metrou. Atacul s-a soldat cu 32 de morţi.

O purtătoare de cuvânt a Parchetului belgian a declarat ulterior: „Credem că a fost vorba de un atac terorist”, adăugând că suspectul a strigat “Allahu Akbar” de două ori înainte să îşi lanseze atacul.

Primarul Bruxelles-ului, Philip Close, a declarat că, deşi atacul pare să fi fost un incident izolat, nu va avea loc nicio schimbare în privinţa statutului alertei pentru terorism care a fost plasată în Belgia şi care se află deja la un nivel maxim.

Atacul din Londra

Aproximativ la o oră după atacul din Bruxelles, doi ofiţeri de poliţie au fost atacaţi în faţa Palatului Buckingham din Londra, a declarat poliţia londoneză.

Ofiţerii de poliţie au fost uşor răniţi la mână în timp ce arestau un bărbat aflat în posesia unui cuţit.

Rănile lor au fost tratate la faţa locului şi nimeni altcineva nu a mai fost rănit, a adăugat poliţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe