Şofer român de TIR devine erou în Spania. A salvat un alt şofer dintr-o maşină luată de ape

Sofer roman de TIR salveaza un alt sofer spaniol
Sofer roman de TIR salveaza un alt sofer spaniol (El Pespunte)

Un şofer român de TIR a devenit erou în Spania după ce a salvat de la moarte un alt şofer, spaniol, pe care l-a scos din maşina luată de ape, relatează ElPespunte, preluat de Adevărul. Românul a vrut să rămână anonim, însă, cel pe care l-a salvat i-a făcut public numele, recunoscător pentru gestul românului.

Mihai Baciu conducea TIR-ul, în apropiere de Osuna, când a observat o maşină luată de ape. Maşina, condusă de Juan Antonio, era pe punctul de a intra pe autostradă atunci când a fost surprinsă de un torent uriaş şi a fost proiectată peste gardul care separă drumul de serviciu de autostradă.

Şoferul spaniol pierduse complet controlul şi nu mai putea ieşi din maşină. La momentul acela, Mihai şi-a abandonat camionul şi a sărit să-l salveze pe şoferul aflat într-o situaţie delicată.

"Când m-am apropiat de dubiţă, am observat că şoferul era prea calm şi asta m-a îngrijorat foarte mult. Mă temeam să nu fi făcut infarct", a povestit românul, pentru sursa citată.

Ajuns lângă maşina purtată de torent ca o cutiuţă de jucărie, românul a încercat să spargă geamul din spate, dar nu a reuşit. A urcat atunci pe maşină, de unde a reuşit să spargă un geam. Apoi, cu ajutorul altor muncitori l-a scos afară pe şofer.

Şeful spaniolului a declarat ulterior că angajatul său „a fost salvat de un miracol” şi că dacă apa ar fi întors maşina, soarta şoferului ar fi fost pecetluită.

A doua zi, Mihai l-a sunat pe Juan Antonio şi s-a bucurat enorm când a aflat ca acesta este bine.

"Am făcut rost de numărul de telefon al lui Juan Antonio şi l-am sunat. Când am aflat că se simte bine, m-am bucurat ca un copil mic", a mărturisit Mihai.

Spaniolul i-a mulţumit în mod special şi a mărturisit că îşi pierduse aproape orice speranţă că va supravieţui.

„Salvatorul meu voia să rămână anonim, dar gestul lui a salvat o viaţă”, a declarat Juan Antonio.

Acum, românul a ajuns cunoscut în Spania şi este lăudat ca un erou care, prin prezenţa lui de spirit, a salvat o viaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne