Şofer român de TIR devine erou în Spania. A salvat un alt şofer dintr-o maşină luată de ape

Sofer roman de TIR salveaza un alt sofer spaniol
Sofer roman de TIR salveaza un alt sofer spaniol (El Pespunte)

Un şofer român de TIR a devenit erou în Spania după ce a salvat de la moarte un alt şofer, spaniol, pe care l-a scos din maşina luată de ape, relatează ElPespunte, preluat de Adevărul. Românul a vrut să rămână anonim, însă, cel pe care l-a salvat i-a făcut public numele, recunoscător pentru gestul românului.

Mihai Baciu conducea TIR-ul, în apropiere de Osuna, când a observat o maşină luată de ape. Maşina, condusă de Juan Antonio, era pe punctul de a intra pe autostradă atunci când a fost surprinsă de un torent uriaş şi a fost proiectată peste gardul care separă drumul de serviciu de autostradă.

Şoferul spaniol pierduse complet controlul şi nu mai putea ieşi din maşină. La momentul acela, Mihai şi-a abandonat camionul şi a sărit să-l salveze pe şoferul aflat într-o situaţie delicată.

"Când m-am apropiat de dubiţă, am observat că şoferul era prea calm şi asta m-a îngrijorat foarte mult. Mă temeam să nu fi făcut infarct", a povestit românul, pentru sursa citată.

Ajuns lângă maşina purtată de torent ca o cutiuţă de jucărie, românul a încercat să spargă geamul din spate, dar nu a reuşit. A urcat atunci pe maşină, de unde a reuşit să spargă un geam. Apoi, cu ajutorul altor muncitori l-a scos afară pe şofer.

Şeful spaniolului a declarat ulterior că angajatul său „a fost salvat de un miracol” şi că dacă apa ar fi întors maşina, soarta şoferului ar fi fost pecetluită.

A doua zi, Mihai l-a sunat pe Juan Antonio şi s-a bucurat enorm când a aflat ca acesta este bine.

"Am făcut rost de numărul de telefon al lui Juan Antonio şi l-am sunat. Când am aflat că se simte bine, m-am bucurat ca un copil mic", a mărturisit Mihai.

Spaniolul i-a mulţumit în mod special şi a mărturisit că îşi pierduse aproape orice speranţă că va supravieţui.

„Salvatorul meu voia să rămână anonim, dar gestul lui a salvat o viaţă”, a declarat Juan Antonio.

Acum, românul a ajuns cunoscut în Spania şi este lăudat ca un erou care, prin prezenţa lui de spirit, a salvat o viaţă.