Situaţie incredibilă în Braşov. Un cetăţean şi-a cumpărat o stradă. Primăria nu o poate folosi sau amenaja

Strada din Brasov
Strada din Brasov (Realitatea)

La Braşov, un bărbat a ajuns să fie proprietarul unei străzi după ce a cumpărat-o la licitaţie. Cum în aceste condiţii, primăria nu mai are dreptul nici să o asfalteze şi nici să o folosească în scop public, primarul municipiului Allen Coliban spune că va discuta cu proprietarul şi, dacă va fi nevoie, va apela la soluţia exproprierii, relatează Realitatea.net.

În urmă cu ceva timp, terenul pe care se află strada a fost scos la vânzare, a explicat preşedintele uneia dintre asociaţiile de proprietari din zonă, Valentin Adi Tronaru.

„A avut loc o licitaţie. Din păcate, Primăria Braşov nu a participat la această licitaţie şi strada a fost achiziţionată de către o persoană fizică. Dorinţa tuturor locatarilor din cartier ar fi ca strada să fie amenajată, asfaltată, iluminată şi să poată fi folosită de toţi locuitorii cartierului”, a precizat Valentin Adi Tronaru.

Strada este una extrem de importantă pentru întreg cartierul.

„Această stradă deserveşte accesul către piaţă, către grădiniţă, către şcoală. Sunt destule familii în cartier care ar putea folosi această stradă. Momentan este blocată, nu este utilizabilă, nu este iluminată, sunt câini vagabonzi pe acolo, vă daţi seama că nimeni nu riscă să treacă pe această străduţă”, a completat Tronaru.

Primarul Allen Coliban a precizat că municipalitatea are în vedere mai multe proceduri juridice. Edilul spune că achiziţionarea terenului a fost un gest speculativ, deoarece nicio persoană fizică nu are ce face cu o stradă.

„Vom avea o discuţie cu noul proprietar şi vom vedea care sunt pretenţiile sale. Avem şi varianta exproprierii pe caz de utilitate publică, în valoarea pe care deja o avem evaluată, undeva la un sfert, o treime din preţul cerut la licitaţie”, a explicat Allen Coliban, primarul Braşovului.

Coliban a mai afirmat că va discuta cu proprietarul şi, după ce va intra în posesia terenului, Primăria Braşov va face investiţiile necesare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne