Site-ul oficial al Federaţiei Române a fost spart de către hackeri albanezi

Un hacker pe nume "nofawkX-al" a reuşit să înlocuiască Home Page-ul site-ului FRF cu steagul Albaniei
Sigla Federaţiei Române de Fotbal.
Sigla Federaţiei Române de Fotbal. (www.frf.ro)
Drăgoi Marius
21.06.2016

Site-ul oficial al Federaţiei Române de specialitate a fost atacat, marţi, de către un hacker albanez care a înlocuit pagina principală cu însemnele Albaniei. Hacker-ul pe nume "nofawkX-al" a lăsat şi un mesaj ce provine dintr-un cântec al fanilor alături de un filmuleţ intitulat "România vs Albania Motivaţional Promo 2016".

Versurile reprezintă refrenul melodiei "Albanian" a formaţiei Etno Engjujt şi se traduc "În roşu şi negru mă îmbrac, un vultur am pe piept, ţin capul sus, pentru steag mor, este bine să fii albanez". Hacker-ul a îndrăznit chiar să-şi lase şi adresa de email.

Problema de pe site-ul FRF a fost rezolvată după doar câteva minute, conform Prosport.

Pentru prima oară prezentă la un turneu final, echipa naţională a Albaniei a obţinut duminică seară un rezultat istoric pentru fanii sportului cu mingea la picior de la ei din ţară. Formaţia antrenată de italianul Giovanni De Biasi s-a impus în ultimul meci al Grupei A din cadrul EURO 2016 în faţa selecţionatei României.

'Roş-negrii' au obţinut astfel primele trei puncte la Campionatul European prin golul marcat de Armando Sadiku în minutul 43. Cu aceste puncte Albania a încheiat pe locul 3 Grupa A, după Franţa (7 puncte) şi Elveţia (5), România (1).

Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române s-a autosesizat în acest caz, urmând să facă cercetări în legătură cu spargerea site-ului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor