Siria începe ofensiva terestră în nord-vest

Trupele siriene sprijinite de aviaţia Rusiei au început o ofensivă terestră majoră miercuri, prima de acest gen după ce Moscova a început loviturile aeriene săptămâna trecută.
Un pilot rus fixează o rachetă aer-aer pe avionul său Su-30 înainte să decoleze de la baza aeriană Hmeimim din Siria, 5 octombrie 2015.
Un pilot rus fixează o rachetă aer-aer pe avionul său Su-30 înainte să decoleze de la baza aeriană Hmeimim din Siria, 5 octombrie 2015. (Captură Foto)

Organizaţia britanică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că noua campanie a început pe patru fronturi în provincia Idlib şi zona învecinată Hama. Conform raportorului britanic, luptele sunt „cele mai intense din ultimele luni”.

Conform observatorilor din Idlib, forţele guvernamentale bombardează masiv zonele centrale după ce rebelii au atacat un centru al armatei şi au distrus un tanc.

Statul islamic nu este prezent în zona atacată de forţele ruse şi siriene, ci este controlată de rebelii afiliaţi cu Al Qaeda – Frontul Al Nusra – care este activ în centrul şi nordul Siriei, şi care este sprijinit de Occident.