Sinner câştigă turneul “Six Kings Slam”, învingându-l pe Alcaraz

Italianul l-a învins pe spaniol într-o partidă de tenis în care punctele dintre cei doi au făcut deliciul publicului din Arabia Saudită.
Jannik Sinner (screenshot via Youtube Tennis Channel)
Mioara Stoica
20.10.2024

Rivalitatea dintre Carlos Alcaraz şi Jannik Sinner este sinonimă cu tenisul de cel mai înalt nivel. Meciurile lor sunt de o exigenţă şi o tehnică care ies în evidenţă comparativ cu restul jucătorilor din circuitul ATP. Dorinţa de a domni pe scena tenisului mondial îi face să lase totul în urmă chiar şi în meciuri demonstrative, cum ar fi Six Kings Slam: acolo au vrut să arate clar că sunt cei mai buni din lume.

În drumul său, spaniolul i-a învins pe Holger Rune şi Rafa Nadal, fără să cedeze niciun set. La rândul său, italianul a trecut de Medvedev şi a dispus de Novak Djokovic după un meci excelent, câştigătorul fiind decis în al treilea set, în care latura amicală a jocului a fost lăsată deoparte.

Astfel, finala dintre Alcaraz şi Sinner avea garanţia că va fi un spectacol sportiv la cel mai înalt nivel, şi aşa a şi fost. Meciul a fost plin de tuşe din partea ambilor jucători. Punctele de vis şi resursele celor doi au uimit de fiecare dată când au intrat pe teren. Meciul a fost câştigat de Sinner cu 6-7, 6-3, 6-3.

Se aştepta ca meciul să fie aprig disputat şi cu schimburi lungi de lovituri între cei doi. Dar nimeni nu se aştepta la violenţa forehand-urilor cu care se laudă spaniolul şi italianul. Cu cea mai remarcabilă lovitură a sa, Sinner a început puţin mai bine decât Alcaraz, până când a dominat punctele şi a făcut un break timpuriu. Confruntat cu acest break, Carlos s-a conectat la meci pentru a echilibra primul set şi a reveni la timp în disputa pentru primul set.

După egalare, ambii au reuşit să îşi câştige game-urile, dar nu fără să transpire. Alcaraz a trebuit să scoată la iveală cel mai bun repertoriu al său pentru a salva un game care i-ar fi putut oferi setul lui Sinner. În cele din urmă, setul a ajuns la tie-break, câştigat de Alcaraz cu 7-6.

Setul al doilea a început în acelaşi mod: Sinner a făcut break, iar Alcaraz s-a confruntat cu o vijelie italiană. Deşi la început spaniolul a reuşit să reacţioneze şi să revină pentru a echilibra setul, liderul mondial şi-a arătat tot potenţialul. În acest fel, nu i-a oferit lui Carlos nicio opţiune de a-i rupe serviciul. Momentul bun al lui Jannik a fost de aşa natură încât, departe de a aştepta să închidă cu serviciul său, el a câştigat setul al doilea pe serviciul spaniolului, cu 6-3.

În setul decisiv, cel pentru şase milioane de dolari, totul a fost egal până când Carlos a fost depăşit în al optulea game, lăsându-i oportunitatea lui Jannik să închidă partida pe serviciul său. La prima ocazie pe care a avut-o a închis meciul şi finala cu un game alb, întrerupând seria victoriilor spaniolului împotriva sa în ultimele meciuri jucate.

Astfel, Jannik Sinner este proclamat primul campion al Six Kings Slam din istorie, într-un meci extraordinar, care a arătat clar faptul că cei doi jucători urmează să marcheze o eră în tenis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor